RODITELJI OSTAVILI TABLETU EKSTAZIJA NA STOLU POSLE ŽURKE, DETE PROGUTALO I ZAVRŠILO U BOLNICI: Skandalozan slučaj
Policija, Foto: Youtube printscreen, MUP Republike Hrvatske

HOROR U HRVATSKOJ

RODITELJI OSTAVILI TABLETU EKSTAZIJA NA STOLU POSLE ŽURKE, DETE PROGUTALO I ZAVRŠILO U BOLNICI: Skandalozan slučaj

Roditelji su bili izrazito neodgovorni

Objavljeno:

Veliki skandal u Hrvatskoj: U novogodišnjoj noći mladi par iz Istre pozvao je prijatelje na druženje u svom domu. Svoje jednogodišnje dete dali su na čuvanje baki. Jedan prijatelj para doneo je tablete ekstazija.

Roditelji i njihovi prijatelji podelili su tabletu na trećine. Kako ističe njihova advokatica, ovo je prvi put da je mladi par probao drogu.

Nekoliko dana kasnije, zaigrano dete popelo se na stolicu i uzelo s radnog stola trećinu tablete koju roditelji, nemarno, nisu bacili u smeće. Uskoro su pozvali Hitnu pomoć koja je dete odvela u bolnicu.

Stabilno je i izvan životne opasnosti.

Ali radnici bolnice pozvali su policiju koja ih je nakon razgovora uhapsila zbog sumnje da su počinili krivično delo povredu detetovih prava. Od tada nisu videli svoje dete, a krivični postupak je u toku.

Na prvom ispitivanju u policiji oba roditelja priznala su krivično delo i izrazili su kajanje zbog nemara. Općinsko državno odvjetništvo zabranilo im je približavanje i uspostavljanje kontakta s detetom koje su smestili u dečji dom.

Sud zanemario pravila?

Advokatica roditelja tvrdi da je sud prihvatio mišljenje Centra za socijalnu skrb bez održane rasprave, proveravanja i roditeljskog svedočenja.

- Radi se o očito unapred zauzetom stavu suda i želji da se u evidenciji suda predmet evidentira kao što pre rešen - poručila je za Glas Istre advokatica. Napominje kako bi inače brzina bila pohvalna, ali ne ako se ne uzimaju u obzir okolnosti slučaja i zanemaruju pravila.

Ističe kako sud nije uzeo u obzir okolnosti da se radi o inače jako brižnim roditeljima koji pružaju adekvatnu brigu i odgajaju svoje dete u sigurnim i normalnim uslovima.

(Espreso/24 SATA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.