PALI CRNOGORCI U ITALIJI: Otkrivene 2 tone švercovanih cigara
Foto: Profimedia

PALI ZBOG ŠVERCA

PALI CRNOGORCI U ITALIJI: Otkrivene 2 tone švercovanih cigara

Kamion se iskrcao se sa motornog broda koji je stigao iz Splita u Ankonu

Objavljeno:

Finansijska policija u Ankoni je, u saradnji sa Carinskom službom, otkrila i zaplenila u tamošnjoj luci crnogorski kamion sa prikolicom. U njemu je bilo skriveno više od dve tone švercovanih cigareta, tržišne vrednosti oko 450.000 evra.

Kamion se iskrcao se sa motornog broda koji je stigao iz Splita u Ankonu. Za volanom je bio vozač crnogorske nacionalnosti, 27 godina.

U ovoj zapleni presudna je bila saradanja ove dve službe koje su opremljene i jedinicom sa psima, obučenim da svojim njuhom otkrivaju sadržaj skrivene robe, a potom je novim tehnologijama sa zracima otkriven tovar cigareta iza velike količine natovarenog drveta.

Pas je savršenim njuhom otkrio u kamionu iza drveta ima cigareta, iako su bile skrivene u unutrašnjosti vozila sa prikolicom, u specijalnim ogromnim kutijama. U pitanju su dve tone i 160 kilograma cigareta priozvedenih u nekoj zemlji istočne Evrope markiranih pod nazivom „Ređina“ (kraljica). Reč je o duvanu veoma lošeg kvaliteta koji nije u skladu sa nim standardima EU, dakle sa sadržajem potencijalno veoma opasnim po zdravlje.

Sudske vlasti su momentalno obaveštene o toj akciji, tovar je zaplenjen zajedno sa kamionom sa prikolicom. Iz zaplenjene dokumentacije proizilazi da je u pitanju drvo namenjeno jednoj italijanskoj firmi. Vozač je prijavljen i tereti se za „krijumčarenje sa otežavajućim okolnostima“.

Bonus video:

(Espreso/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.