DA LI TO SEVERNA KOREJA RAZVIJA SVOJU VAKCINU?! Neverovatne priče počele da kruže SVETOM
Vakcina, Foto: EPA-EFE/ ANDREY RUDAKOV HANDOUT

šokantno

DA LI TO SEVERNA KOREJA RAZVIJA SVOJU VAKCINU?! Neverovatne priče počele da kruže SVETOM

Severna Koreja navodno je počela da razvija sopstvenu vakcinu protiv korona virusa koristeći podatke do kojih je došla hakovanjem stranih naučnika

Objavljeno:

Strani mediji tvrde da je vladajuća partija formirala posebnu jedinicu "Biro 325" koja se bavi hakovanjem.

Severna Koreja navodno je počela da razvija sopstvenu vakcinu protiv korona virusa koristeći podatke do kojih je došla hakovanjem stranih naučnika, prenose svetski mediji.

Portal "Dejli NK" pozvao se na neimenovani izvor koji tvrdi da naučnici pri Univerzitetu Kim Il Sung koriste te informacije u svojim biološkim istraživanjima.

Kako prenosi "Dejli Mejl", tvrdnje o severnokorejskim hakerskim napadima na zapadu pojavile su se prošle godine pre nego što su odobrene vakcine protiv koronavirusa od stranih zemalja u svetu.

Neimenovani izvor koji je navodno upoznat sa dešavanjima kaže da je vladajuća partija u Severnoj Koreji formirala specijalnu jedinicu po imenu "Biro 325" koja ima zadatak da hakovanjem stigne do informacija o Kovid-19, uključujući i podatke koji se tiču vakcina protiv koronavirusa.

Uprkos tvrdnjama lidera Severne Koreje Kim Džong Una da ta zemlja nije zabeležila slučaj korona virusa, "Dejli Mejl" piše da naučnici koji razvijaju vakcinu testiraju cepivo na ljudima koji navodno imaju simptome nalik toj infekciji.

(Espreso.co.rs/srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.