VELIKA BRITANIJA: Zamrznućemo rusku državnu imovinu zbog Navaljnog!
Velika Britanija, Foto: Profimedia

odluka

VELIKA BRITANIJA: Zamrznućemo rusku državnu imovinu zbog Navaljnog!

London će takođe razmotriti sve dalje moguće sankcije pojedincima iz Rusije, a koji se dovode u vezi sa stavljenjem u pritvor Alekseja Navaljnog

Objavljeno:

Velika Britanija će zamrznuti svu rusku državnu imovinu ukoliko bude imala dokaze o pretnji životima ili imovini britanskim državljanima ili osobama sa dozvolom boravka u toj zemlji, saopštio je Forin ofis.

London će takođe razmotriti sve dalje moguće sankcije pojedincima iz Rusije, a koji se dovode u vezi sa stavljenjem u pritvor Alekseja Navaljnog, prenosi Rojters.

Ministarka Vendi Morton je pred parlamentom izjavila da će biti zamrznuta sva ruska imovina ukoliko vlasti budu pronašle dokaze da su Rusi pretili britanskim državljanima ili osobama sa dozvolom boravka u ovoj zemlji.

Mortonova je takođe istakla da će eventualne nove sankcije biti konstantno razmatrane, kao i da u ovom trenutku nije prikladno komentarisati dalje poteze jer bi to moglo da umanji njihov uticaj.

Ona je dodala da je Velika Britanija i dalje zabrinuta zbog uticaja koji će gasovod Severni tok 2 imati na evropsku energetsku bezbednost, posebno na Ukrajinu, ukazujući da je to problem Nemačke.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.