VELIKI KORAK NAZAD ZA EVROPU: AstraZeneka odbila da prisustvuje sastanku o VAKCINAMA PROTIV KORONE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

UŽAS

VELIKI KORAK NAZAD ZA EVROPU: AstraZeneka odbila da prisustvuje sastanku o VAKCINAMA PROTIV KORONE!

Zvaničnik EU rekao je da je klauzula o najboljim namerama standardna u ugovorima sa proizvođačima proizvoda koji su u razvoju

Objavljeno:

Proizvođač vakcina Astra Zeneka odbio je da prisustvuje sastanku najviših zvaničnika EU zakazanom za sredu uveče usred sve žešćeg spora oko nedovoljne proizvodnje doza, izjavio je zvaničnik Evropske komisije, piše Politiko.

Evropska unija traži od ove kompanije da objavi ugovor koji je potpisala sa evropskim blokom o isporuci vakcina protiv kovid-19 nakon što je izvršni direktor kompanije Paskal Sorio otkrio poverljive klauzule, izjavio je danas neimenovani zvaničnik EU.

U jučerašnjem intervjuu dnevnim listovima, Sorio rekao je da je ugovor sa EU zasnovan na klauzuli o najboljim namerama i da ne obavezuje kompaniju na određeni datum isporuke, preneo je Rojters.

Komisija zahteva više informacija o predviđenom smanjenju isporuka EU za 60 odsto u prvom kvartalu 2021. godine.

Zvaničnik EU rekao je da je klauzula o najboljim namerama standardna u ugovorima sa proizvođačima proizvoda koji su u razvoju.

Zvaničnik Komisije rekao je da je kompanija zaista imala sporazum o najboljim namerama oko isporuka, ali je potpisala ugovor o kupovini unapred koji uključuje obavezu da kompanija ima proizvodni kapacitet za isporuku doza.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.