KINA IZDALA OPASNO UPOZORENJE: Poruka je poslata STRANCIMA, a tiče se Tajvana!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

UŽAS

KINA IZDALA OPASNO UPOZORENJE: Poruka je poslata STRANCIMA, a tiče se Tajvana!

Portparolka kineske kancelarije za tajvanske poslove Džu Fenglijan rekla je da će kineske vojne vežbe pokazati da je Kina odlučna da štiti suverenitet i teritorijalni integritet

Objavljeno:

Kineska vlada saopštila je danas da su vojne akcije koje Kina sprovodi nedaleko od Tajvana upozorenje protiv stranog mešanja i protiv zalaganja za nezavisnost tog ostrva.

Portparolka kineske kancelarije za tajvanske poslove Džu Fenglijan rekla je da će kineske vojne vežbe pokazati da je Kina odlučna da štiti suverenitet i teritorijalni integritet.

"One su strogo upozorenje protiv spoljnog uplitanja i provokacija separatističkih snaga koje se zalažu za nezavisnost Tajvana", rekla je portparolka.

Prema tajvanskom ministarstvu odbrane, 13 kineskih aviona, uključujući osam bombardera i pet lovaca, ušlo je u subotu u prostor vazdušne odbrane ostrva, a Kina je u nedelju poslala u isti sektor 15 aviona od kojih tri bombardera i 12 lovaca.

Peking smatra Tajvan kineskom provincijom i preti da će ga vratiti silom u slučaju formalnog proglašenja nezavisnosti ili strane intervencije.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.