ĐULIJANI NA METI ZBOG POSTIZBORNOG HAOSA: Tužba za Trampovog advokata, Dominion traži basnoslovnu odštetu!
Rudi Đulijani traži odštetu, Foto: EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

haos u americi

ĐULIJANI NA METI ZBOG POSTIZBORNOG HAOSA: Tužba za Trampovog advokata, Dominion traži basnoslovnu odštetu!

Dominion traži više od 1,3 milijarde dolara odštete.

Objavljeno:

Kompanija "Dominion Voting Systems" tužila je Rudija Đulijanija, advokata bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, za klevetu nakon što je na svojim podkastima i TV nastupima izgovorio „veliku laž“ o izbornoj prevari.

Dominion traži više od 1,3 milijarde dolara odštete.

Tužba na 107 stranica, podnesena je Saveznom okružnom sudu u Vašingtonu, i optužuje Đulijanija za sprovođenje „kampanje dezinformacija o Dominionu“ koja se sastoji od „dokazno lažnih“ navoda, delom da bi se obogatio pravnim naknadama i svojim podkastom.

U tužbi se napominje da, iako je Đulijani širio laži o tome da je Dominion u vlasništvu venecuelanskih komunista i da su korumpirali izbore, on nije iznosio te tvrdnje u parnicama koje je pokrenuo u ime Trampa.

Tužba se zasniva se na više od 50 izjava koje je gospodin Đulijani dao na zakonodavnim saslušanjima, na Tviteru, u svom podkastu i u konzervativnim medijima, gde je pokrenuo "teoriju zavere" da je jedan od najvećih proizvođača mašina za glasove u zemlji "preokrenuo glasove u korist Bajdena".

Ovo je druga tužba za klevetu koju je Dominion podneo poslednjih nedelja u pokušaju da se nadoknadi njeni gubici nakon Trampove postizborne kampanje dezinformacija. Kompanija za reviziju glasanja prethodno je tužila advokata Sidneja Povela, koji je imao slične tvrdnje kao i Đulijani.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.