MISTERIOZNI DOGAĐAJ U TOKU BAJDENOVE INAUGURACIJE: Na grob njegovog sina došao je ČOVEK U UNIFORMI i samo klečao!
Džo Bajden na inauguraciji, Foto: Profimedia

tužna scena

MISTERIOZNI DOGAĐAJ U TOKU BAJDENOVE INAUGURACIJE: Na grob njegovog sina došao je ČOVEK U UNIFORMI i samo klečao!

Reporterka časopisa Delavar Njuz Džurnal Patriša Taloriko snimila je potresnu sliku, prikazujući muškarca kako kleči pognute glave pored groba Boa Bajdena u Svetom Josifu u crkvi Brandivine u Grinvilu, Delaver

Objavljeno: 15:45h

Dok je predsednik Džo Bajden polagao zakletvu u sredu, na grobu njegovog sina Boa Bajdena viđen je uniformisani čovek koji mu odaje tihu počast.

Reporterka časopisa Delavar Njuz Džurnal, Patriša Taloriko, snimila je potresnu sliku, prikazujući muškarca kako kleči pognute glave pored groba Boa Bajdena u Svetom Josifu u crkvi Brandivine u Grinvilu, Delaver.

Taloriko, koja piše prvenstveno o hrani, rekla je da je u trenuku kada je spazila muškarca, bila na zadatku da vidi kako Delaver komemorira dolazeću administraciju. Istovremeno, u kolima je prebacila radio na CNN i primetila da će Bajden početi sa svojim nastupnim obraćanjem.

„Nisam mogla da se nateram da prekinem ovaj dirljiv, svečan trenutak“, kasnije je napisala. „Snimila sam nekoliko fotografija iz daljine i zaustavila svoj automobil na obližnjem putu. Preslušala sam kraj Bajdenovog govora i odvezla se nazad da vidim da li je čovek još uvek tamo. Bio je. I još je klečao, i dalje pognute glave.“

Taloriko je fotografiju objavila na Tviteru, gde je brzo postala viralna. Od srede uveče je dobila više od 127.000 lajkova i 23.000 retvitova.

Bo Bajden je umro od tumora na mozgu 2015. godine u 46. godini. Taloriko se upoznala sa urođenikom iz Vilmingtona, koji je bio državni tužilac u Delaveru od 2007. do svoje smrti, 2002. godine, dok je radila na priči o lokalnom političaru. Kasnije je prisustvovala njegovoj sahrani.

Taloriko je rekla da nije tražila ime uniformisanog muškarca tokom posete groblju u sredu. „Ova osoba koja je jednom primila ljubazan gest od Boa kad mi je bilo najpotrebnije, znala je da je vreme za poštovanje“, objasnila je ona, „i ja sam otišla.“

Predsednikovo divljenje prema njegovom pokojnom sinu još jednom se pokazalo ove nedelje u oproštajnom govoru u utorak u njegovoj matičnoj državi.

„Ponosan sam, ponosan, ponosan, ponosan što sam sin Delavera“, rekao je Bajden gomili. Tada je rekao da je „još ponosniji“ što je održao govor u Majoru Džozef R. R. „Bo“ Bajden III National Guard / Reserve Center, sedištu Nacionalne garde u Delaveru koje je 2016. godine dobilo ime po njegovom sinu.

Primećujući značaj lokacije na kojoj je održan govor, dodao je, „Žalim samo zbog jednog: što nije ovde, jer bismo ga trebali predstaviti kao predsednika.“

(Espreso.co.rs/yahoo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.