OKSFORD SPREMA NOVU VAKCINU! Korona mutira velikom brzinom, naučnici već prešli na test IZDRŽLJIVOSTI!
Vakcina/ilustracija, Foto: EPA-EFE/ RONALD WITTEK

novi soj

OKSFORD SPREMA NOVU VAKCINU! Korona mutira velikom brzinom, naučnici već prešli na test IZDRŽLJIVOSTI!

List podseća da je britanski premijer Boris Džonson rekao da će nacionalno regulatorno telo za lekove biti spremno da da odobrenje

Objavljeno:

Naučnici oksfordskog univerziteta spremaju se da u najkraćem roku proizvedu nove verzije vakcine koja će moći da se izbori i sa zaraznijim sojevima korona virusa.

Kako piše britanski Telgraf, tim koji stoji iza vakcine sa Oksforda i AstraZeneke sprovodi studije izvodljivosti kako bi prilagodili tehnologiju za proizvodnju novih verzija vakcine.

Portparol univerziteta rekao je da Oksford pažljivo prati uticaj novih sojeva korona virusa otkrivenih u Velikoj Britaniji, Južnoj Africi i Brazilu na imunitet koji pruža njihova vakcina i procenjuje procese potrebne za što brže prilagođavanje vakcina u borbi protiv mutacija kovida-19.

List podseća da je britanski premijer Boris Džonson rekao da će nacionalno regulatorno telo za lekove biti spremno da da odobrenje za nove verzije vakcine protiv kovida-19 razvijene da se suprotstave novim varijantama korona virusa koje se mogu pojaviti u budućnosti.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.