Majka Tereza proglašena za sveticu (FOTO)
Foto: FoNet

borila se za bolesne i napuštene

Majka Tereza proglašena za sveticu (FOTO)

Papa Franja je u svom obraćanju okupljenima na Trgu Svetog Petra rekao da je Majka Tereza bila milosrdna svetica koja je branila živote nerođenih, bolesnih i napuštenih
Objavljeno:

Papa Franja proglasio je u Vatikanu čuvenu humanitarku Anjeze Gondže Bojadžiju, poznatiju kao Majka Tereza, za sveticu Rimokatoličke crkve.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Papa Franja je u svom obraćanju okupljenima na Trgu Svetog Petra rekao da je Majka Tereza bila milosrdna svetica koja je branila živote nerođenih, bolesnih i napuštenih.

Papa u Aušvicu: Gromoglasna molitva bez ijedne reči (FOTO)

Prema njegovim rečima, ona je "posramila" svetske lidere zbog "zločina siromaštva koji su stvorili". U govoru o monahinji koja je posvetila život brizi o siromašnima, papa je kazao da je Majka Tereza uzor za sve hrišćane.

foto: FoNet

- Sveta Tereza je proživela život služeći onima koji su bili potrošeni, ostavljeni da umru sa strane i videla je u njima dostojanstvo koje im je Bog podario - rekao je on.

Papa Franja je dodao da se "glas čuvene humanitarke čuo pred svetskim silama, tako da oni mogu prepoznati svoju krivicu za zločine siromaštva koje su sami stvorili".

foto: FoNet

- Majka Tereza predstavlja model slobodne ljubavi koja je garantovana svima, bez obzira na veru ili rasu - naveo je papa.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.