BAJDENU NA INAUGURACIJI PRETI OPASNOST "IZNUTRA"?! FBI pokrenuo akciju provere 25.000 ljudi!
Policija/ilustracija, Foto: printscreen

nova istraga

BAJDENU NA INAUGURACIJI PRETI OPASNOST "IZNUTRA"?! FBI pokrenuo akciju provere 25.000 ljudi!

Prva provera je započeta pre više od nedelju dana, a obećano im je da će se završiti u sredu.

Objavljeno:

Američki zvaničnici kažu da su zabrinuti za bezbednost predsednik Džoa Bajdena i da sumnjaju na njegovo obezbeđenje tokom inauguracije. Zbog toga je FBI odlučio da ispita svih 25.000 vojnika koji treba da dođu u Vašington tom prilikom.

Do ove zabrinutosti je došlo nakon masovne pobune koja se dogodila 6. januara, kada su Trampove pristalice uspele da uđu u Kapitol. Za sada zvaničnici nisu detektovali nijednu pretnju. A provera nije označila nijedan problem.

- Neprekidno prolazimo kroz proces provere i detaljno ispitujemo svakoga ko je uključen u ovaj događaj - rekao je Mekarti, nakon što je on, zajedno sa drugim vojnim čelnicima prošao kroz iscrpnu vežbu pred inauguraciju. Članovi garde takođe prolaze kroz obuku o tome kako da identifikuju potencijalne insajderske pretnje.

Prva provera je započeta pre više od nedelju dana, a obećano im je da će se završiti u sredu. Mekarti kaže da se moraju ispitati svi, kako muškarci, tako i žene.

U sličnim operacijama FBI bi prikazivao imena ljudi kroz baze podataka i kroz listu praćenja posmatralo bi se da li će se pojaviti nešto alarmantno. To bi moglo biti učešće u prethodnim istragama ili umešanost u terorizam

Ovog puta pretnje se povezuju i sa Trampovim izjavama da su mu ukradeni izbori, a tu tvrdnju su opovrgli mnogi sudovi koji su se bavili izborima u SAD.

(Espreso.co.rs/HuffPost)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.