CRVENA ZONA KORONA VIRUSA U 9 OPŠTINA NA KOSOVU! Veliki rizik od širenja
Foto: Print Screen Youtube

KORONA SE NE SMIRUJE

CRVENA ZONA KORONA VIRUSA U 9 OPŠTINA NA KOSOVU! Veliki rizik od širenja

Mere koje su danas usvojene na Vladi sastoje se u tome da je u zatvorenim prostorima zabranjeno okupljanje više od 30 ljudi, dok je na otvorenim prostorima zabranjeno okupljanje više od 50 ljudi

Objavljeno:

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Armend Zemaj objavio je danas da je devet kosovskih opština u crvenoj zoni zbog rizika od širenja korone, a medju njima i sve četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova.

U crvenoj zoni su opštine Priština, Kosovo Polje, Obilić, Podujevo, Severna Mitrovica, Južna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

U žutoj zoni su šest opštine - Vučitrn, Gnjilane, Lipljan, Suva Reka, Štimlje i Vitina.

Najviše opština - 23, su u zelenoj zoni.

U toj zoni su opštine Peć, Klokot, Uroševac, Mališevo, Dečane, Kamenica, Srbica, Orahovac, Junik, Djakovica, Štrpce, Klina, Istok, Novobarda, Prizren, Glogovac, Kačanik, General Janković, Dragaš, Gračanica, Mamuša, Parteš i Ranilug.

Zemaj je na konferenciji za novinare govorio o novim merama koje su preduzete u borbi sprečavanja širenja korone i dodao da mere ublažavanja ne znače da ne treba biti još oprezniji.

"Mere koje su danas usvojene na Vladi sastoje se u tome da je u zatvorenim prostorima zabranjeno okupljanje više od 30 ljudi, dok je na otvorenim prostorima zabranjeno okupljanje više od 50 ljudi", rekao je Zemaj.

Aktuelni ministar pozvao je političke subjekte koji su već pokrenuli kampanju za prevremene parlamentarne izbore da budu oprezni i primene preduzete mere.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.