NAKON ŠTO JE NEMAČKA UVELA OBAVEZAN NEGATIVAN PCR ZA VOZAČE KAMIONA, DESILO SE OVO: Odmah su se oglasili NADLEŽNI
Obavezan negativan rezultat, Foto: Profimedia

NEMAČKA

NAKON ŠTO JE NEMAČKA UVELA OBAVEZAN NEGATIVAN PCR ZA VOZAČE KAMIONA, DESILO SE OVO: Odmah su se oglasili NADLEŽNI

Centralno udruženje špeditera i logostike ukazuje da bi taj strožiji režim ulaska u Nemačku mogao predstavljati problem po snabdevanje

Objavljeno:

Nakon što je Nemačka uvela obavezan negativan PCR test za vozače kamiona koji dolaze iz rizičnih regiona i žele da uđu u zemlju, austrijski špediteri upozoravaju na negativne posledice.

Centralno udruženje špeditera i logostike ukazuje da bi taj strožiji režim ulaska u Nemačku mogao predstavljati problem po snabdevanje.

- I pored svih mera predostrožnosti zbog korona virusa moramo učiniti sve da nemamo pored zdravstvene i krizu u snabdevanju, istakao je predsednik te krovne strukovne organizacije Aleksander Fris.

On je apelovao na politiku da traže primenljiva i jedinstvena rešenja.

- Ne možemo isključiti da će doći do prekida mreže snabdevanja ili čak njenog kraha. Kilometarske kolone, koje smo imali na Doveru u decembru, prikazale su šta nas može očekivati, rekao je Fris.

Strožijim režimom ulaska u Nemačku, prema njegovim rečima, umanjena je dalja bezbednost u planiranju logistike i špedicija.

- Takva pravila otežavaju ekstremno planiranje ruta i odgovarajućeg osoblja, te vodi ka beskonačnim čekanjima na ganici. Posledica toga mogao bi biti krah u snabdevanju i robe koja je potrebna za život, rekao je Fris.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.