BAJDEN GORI OD NEZADOVOLJSTVA: Evo šta su mu uradili, tiče se TVITERA!
Bajden kreće od nule, Foto: Youtube/printscreen

HAOS U AMERICI

BAJDEN GORI OD NEZADOVOLJSTVA: Evo šta su mu uradili, tiče se TVITERA!

Bajdenova kampanja je nezadovoljna potezom, koji označava promenu u odnosu na prethodni prelazak vlasti sa Baraka Obame na Donalda Trampa, javlja BBC

Objavljeno:

Američki novoizabrani predsednik Džo Bajden dobio je svoj novi zvanični predsednički tviter nalog, ali je primoran da ga pokrene sa nula sledbenika.

Bajdenova kampanja je nezadovoljna potezom, koji označava promenu u odnosu na prethodni prelazak vlasti sa Baraka Obame na Donalda Trampa, javlja BBC.

Novi nalog, @PresElectBiden, transformisaće se u zvanični @POTUS (predsednik Sjedinjenih Država) na dan inauguracije 20. januara.

U prvih šest sati na mreži stekao je skoro 400 000 sledbenika.

Donald Trump nasledio je oko 13 miliona sledbenika Potusovog naloga kada ga je preuzeo od Obame - ali to se ovog puta neće dogoditi.

Obama je bio prvi američki lider koji je imao zvanični tviter nalog. Nalog @POTUS je otvoren tokom njegovog mandata 2015. godine.

Na kraju njegovog drugog mandata, sastavljen je plan tranzicije za predaju zvaničnih naloga Trampu.

Svi Obamini zvanični tvitovi arhivirani su za potomstvo na posebnom nalogu @ POTUS44 (gde se i danas mogu čitati).

Tviter je saopštio da će zvanični @POTUS nalog pod Trampom biti arhiviran na sličan način, pod @POTUS45. Ali Tramp je retko koristio taj nalog, favorizujući svoj vlastiti tviter nalog @realDonaldTrump.

Tviter je odbio je da odgovori na pitanja o tome da li će taj sadržaj biti arhiviran, uprkos saopštenju Bele kuće iz 2017. godine da se tvitovi sa tog naloga smatraju zvaničnim izjavama predsednika, piše BBC.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.