UPRAVO SAM ZAKLAO CELU PORODICU: Godinama su ga smatrali ZLATNIM DEČKOM, a zbog 1 tajne se pretvorio u UBICU (FOTO)
Smatrali ga zlatnim dečkom, Foto: EPA/CHRISTIAN MONTERROSA

STRAVIČNO

UPRAVO SAM ZAKLAO CELU PORODICU: Godinama su ga smatrali ZLATNIM DEČKOM, a zbog 1 tajne se pretvorio u UBICU (FOTO)

Godinama je živeo dvostruki život i uopšte nije bio blizu diplomi

Objavljeno:

Menhaza Zamana porodica je smatrala zlatnim dečakom sa blistavom budućnošću, ali on je godinama skrivao tajnu koja ga je na kraju pretvorila u ubicu, piše “The Mirror”.

Roditelji Menhaza Zamana voleli su da se hvale svojim sinom. S ponosom bi svima rekli da je Zaman, tada 23-godišnjak, svoju porodicu uvek stavljao na prvo mesto i da će uskoro diplomirati na inženjerskom fakultetu, tako da je imao svetlu budućnost.

Tata Moniruz (59) i mama Momotaz (50) jedva su čekali da ga vide kako dobija diplomu. Zaman je živeo sa roditeljima, sestrom Malesom (21) i bakom Firozom Begum (70) u Markamu u kanadskoj provinciji Ontario. Njegovi roditelji su emigrirali iz Bangladeša u Kanadu u potrazi za boljim životom.

Par je bio ponosan na svoje korene i pobrinuo se da njihovi sin i ćerka poštuju njihovo nasleđe. U osnovi njihovih učenja bila je važnost porodice i snažna radna etika. Zamanu i Malesi su od detinjstva govorili da su obrazovanje i naporan rad temelji uspeha. Do 2019. godine Malesa je bila na univerzitetu i želela je da bude neurohirurg.

Zamanovo diplomiranje trebalo je da bude 28. jula, a pričali su i o nastavku obrazovanja i master studijama.

Ali Menzah Zaman je imao tajnu. Godinama je živeo dvostruki život i uopšte nije bio blizu diplomi. Zaman uopšte nije studirao na Univerziteta u Jorku, kako je njegova porodica verovala - upisao se na lokalni koledž, ali je brzo padao na ispitima, i uprkos tome što mu je pružena šansa da ih ponovi, ipak nije uspeo i odustao je 2015. godine od studija nakon par semestara.

On ništa od toga nije rekao porodici. Samo je svakodnevno izlazio iz kuće, sa ruksakom i laptopom, i pretvarao se da ide na univerzitet u razrađenoj laži koja je trajala godinama. Umesto toga bi otišao na neko mirno mesto gde bi igrao RPG video igre za više igrača kojima je bio opsednut. Stekao je prijatelje na mreži iz celog sveta i tada bi “nestao u virtuelnom životu” - gde nije postizao neuspehe.

Posle nekog vremena počeo je boravi u lokalnom tržnom centru ili bi išao u teretanu. Njegova porodica nije ništa znala, a sa Zamanovim besprekornim ponašanjem kod kuće, nije izazivao nikakve sumnje. Do leta 2019. znao je da mu vreme ističe. Njegovi roditelji bili su uzbuđeni zbog diplomiranja - a Zaman je znao da će njegova tajna biti otkrivena. Tri godine je gajio uznemirujuću ideju o tome kako da izbegne da to kaže roditeljima, i bilo je vreme da svoj plan sprovede u delo.

Dana 27. jula, dan pre nego što je trebalo da diplomira, Zamanov otac je bio na poslu, njegova sestra je radila honorarno u prodavnici, a mama i baka su bile kod kuće . Oko 15 sati on je najpre ubio majku. Udarao ju je kalauzom, a zatim joj prerezao grlo kuhinjskim nožem.

Zatim je, otprilike sat vremena kasnije, isto učinio i svojoj baki. Zaman je potom satima igrao video igre i dremao dok je čekao da mu se sestra vrati kući. Kada je Malesa ušlana vrata, udario ju je po glavi i takođe joj prerezao grlo.

Negde oko ponoći, kad se njegov otac vratio sa posla, Zaman je i njega ubio na sličan način kao i ostale članove porodice i tako završio svoj ubilački pohod.

Zaman je sada bio u kući sa telima svoje porodice. Nije krenuo da beži, ili da se prijavi policiji, već je počeo da razgovara sa svojim prijateljima na mreži.

“Upravo sam zaklao celu svoju porodicu”, napisao je na četu i rekao da će verovatno ostatak svog života provesti u zatvoru.

U početku su ostali igrači mislili da se šali i ovo je bio izvrnuti način za privlačenje pažnje u virtuelnom svetu. Ali onda je Zaman poslao nekoliko slika tela nekolicini prijatelja i selfi na kojem drži krvavi nož i oni su se uznemirili.

Znajući samo njegovo korisničko ime na mreži “Zaman” i to da je negde u Kanadi, igrači su pokušali da obaveste vlasti.

Na kraju je policiju IP adresa dovela do Zamanove kuće i policajci su tamo stigli popodne 28. jula. Zaman je još uvek bio tamo, a gore na spratu su bila tela Momotaza, Moniruz, Firoze i Malese. Policija ga je uhapsila i optužen je za četiri prvostepena ubistva.

Masakr je šokirao zajednicu i svi su bili u neverici da je ubistva izvršio Zaman - zlatni dečak koji je pomagao svojoj mami u kupovini i imao toliko toga čemu je mogao da se raduje.

Zaman je priznao da je ubio svoju porodicu jer bi uskoro saznali da je godinama lagao o svom obrazovanju. Nije želeo da otkriju da njegov neuspešni dvostruki život. Istražitelji su otkrili da je on nakon ubistava slao poruke prijateljima u kojima je rekao da je „ovo planirao tri godine“ i da se osećao kao “jadna kukavica”, ali da je to osećanje prestalo kada ih je pobio.

Priznao je krivicu na suđenju u septembru prošle godine i dva meseca kasnije osuđen na doživotnu kaznu, uz minimum odsluženih 40 godina pre mogućeg puštanja na uslovnu slobodu.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.