UMRO TRAMPOV DUGOGODIŠNJI LEKAR: Cela Amerika U NEVERICI!
Donald Tramp, Foto: Profimedia

TUGA U SAD

UMRO TRAMPOV DUGOGODIŠNJI LEKAR: Cela Amerika U NEVERICI!

Dr. Bornstein je bio sila prirode koja je donosila radost svojoj porodici, prijateljima i svima koje je sretao u životu

Objavljeno: 18:51h

Doktor Harold Bornstein, dugokosi njujorški lekar, koji je jednom rekao da će Donald Tramp biti „najzdravija osoba ikad izabrana za predsednika“, umro je u petak u 73. godini.

Njegova smrt saopštena je u četvrtak u časopisu The New York Times i nije naveden uzrok iste.

„Dr. Bornstein je bio sila prirode koja je donosila radost svojoj porodici, prijateljima i svima koje je sretao u životu, i nastavlja to da čini u znak sećanja. Voleo je svoju suprugu Melisu “, pisalo je u čitulji.

Po završetku Medicinske škole "Tufts" 1975. godine, Bornstein je sa ocem otišao na praksu na Manhattan's Upper East Side.

Takođe je radio u obližnjoj bolnici Lenoks Hill.

Bornstein je predsednika Tramp-a (74) ubrajao među svoje pacijente više od 35 godina dok nije dao intervju za Times otkrivajući da je predsednik uzimao Propeciju, lek koji stimuliše rast kose.

"Ima svu kosu", rekao je tada Bornstein, objašnjavajući da lek uzima i sam. „Imam svu kosu“, dodao je.

U istom intervjuu, Bornstein je rekao da je Tramp takođe uzimao lek za suzbijanje rozaceje, drugi za snižavanje holesterola i dnevni aspirin za bebe kako bi smanjio rizik od srčanog udara.

Dva dana nakon toga, Bornstein je kasnije tvrdio, trojica muškaraca, uključujući Trampovog telohranitelja, snažno su naoružani ušli u lekarsku ordinaciju da oduzmu predsednikovu medicinsku dokumentaciju.

U intervjuu za NBC Nevs, Bornstein je incident nazvao „racijom“ i rekao da se zbog toga oseća „silovanim, uplašenim i tužnim“.

Tadašnja sekretarica za štampu Bele kuće Sarah Huckabee Sanders rekla je da je zaplena, koja se dogodila ubrzo nakon što je Tramp stupio na dužnost, "standardna procedura" za dolazećeg predsednika.

Tokom uoči predsedničkih izbora 2016. godine, Bornstein se dokopao naslova za objavljivanje kratkog medicinskog izveštaja za koji se činilo da je napisan u hiperboličnom stilu koji je favorizovao Trampa.

U pismu se navodi da je Trampovo zdravlje bilo „zapanjujuće izvrsno“, a izdržljivost „izvanredna“.

„Ako bude izabran, gospodin Tramp, mogu nedvosmisleno da kažem, biće najzdravija osoba ikad izabrana za predsednika“, navodi se u Bornsteinovom pismu.

Naknadno je objasnio da je belešku napisao za samo pet minuta.

Posle Trampove pobede, Bornstein je dao intervju za STAT News, web portal sa medicinskim vestima, otkrivajući bizarno ležeran stav prema zdravlju predsednika Sjedinjenih Država.

"Ako mu se nešto dogodi, onda se i njemu", rekao je Bornstein za STAT. „To je kao i svi mi ostali, zar ne? Zbog toga imamo potpredsednika i govornika Doma i čitav niz ljudi. Oni mogu samo nastaviti da umiru. “

Tramp je skrenuo pažnju na sopstveno zdravlje više puta optužujući protivnicu Hilari Klinton da je lošeg zdravlja - teorija zavere koju su podstakli tabloidni mediji usklađeni sa Trampom.

Postao je najstarija osoba koja je ikad položila zakletvu u Ovalnom kabinetu.

(Espreso.co.rs/huffpost.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.