RUSKE PRAVOSUDNE VLASTI: Navaljni će biti uhapšen čim sleti u Rusiju!
Navaljni, Foto: EPA-EFE/YEVGENY FELDMAN

rusija na nogama

RUSKE PRAVOSUDNE VLASTI: Navaljni će biti uhapšen čim sleti u Rusiju!

Navaljni je, prema navodima pravosudnih zvaničnika, prekršio uslovnu kaznu....

Objavljeno:

Ruske pravosudne vlasti izjavile su danas da će biti u obavezi da privedu Alekseja Navaljnog onog trenutka kada kroči u Rusiju, a očekuje se da će ruski opozicionar da se vrati u Moskvu krajem ove sedmice.

Navaljni je najavio da planira povratak u rodnu zemlju i da će iz Nemačke krenuti put Rusije u nedelju, 17. januara.

Podsetimo, Navaljni se nalazi u Nemačkoj od avgusta, gde je lečen nakon što je izgubio svest tokom leta ka Omsku, najverovatnije usled trovanja novičokom.

Danas je moskovska filijala Federalne zatvorske službe (FSIN) saopštila da je „u obavezi da privede" Navaljnog sve dok sud ne preinači odluku iz 2014. godine, kojom je on osuđen na uslovnu kaznu.

Ranije ove nedelje, vlasti su zatražile od suda u Moskvi da preinači uslovnu kaznu zbog optužbi za prevaru u zatvorsku zbog toga što je Navaljni kršio uslovnu. FSIN je saopštio da je Navaljni bio u obavezi da im se javlja najmanje dva puta mesečno tokom uslovne, koja je istekla u 29. decembra prošle godine. U saopštenju se dodaje da se Navaljni 2020. šest puta nije prijavio nadležnim službama.

- Za svako kršenje A. A. Navalnija izdata su zvanična upozorenja o mogućnosti da se uslovna kazna bude ukinuta i zamenjena pritvorom - saopštili su iz FSIN-a.

Prošlog decembra ruski istražitelji rekli su da su pokrenuli istragu protiv Navaljnog zbog navodnih finansijskih malverzacija. Njega sumnjiče da je prisvojio više od 4 miliona dolara donacija njegovim organizacijama.

Podsetimo, Navaljni insistira da ga otrovala ruska bezbednosna agencija, Federalna služba bezbednosti (FSB), po nalogu predsednika Vladimira Putina, a Kremlj je negirao njegove tvrdnje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.