DEMONSTRANTI U BELGIJI NAPALI KRALJA: Letele kamenice i molotovljevi kokteli! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube

HAOS U BELGIJI

DEMONSTRANTI U BELGIJI NAPALI KRALJA: Letele kamenice i molotovljevi kokteli! (VIDEO)

Policija je saopštila da se više od 500 demonstranata, od kojih su neki imali transparente i bedževe "Crni životi su bitni", okupilo u sredu u glavnom gradu Belgije....

Objavljeno:

Belgijski demonstranti napali su kraljev automobil u nasilnim nemirima zbog smrti (u policijskom pritvoru) muškarca koji je uhapšen zbog kršenja policijskog časa tokom zabrane kretanja, a zbog koronavirusa.

Policija je saopštila da se više od 500 demonstranata, od kojih su neki imali transparente i bedževe "Crni životi su bitni", okupilo u sredu u glavnom gradu Belgije nakon smrti 23-godišnjaka kojeg je policija zatekla u subotu u gradu.

Javno su ga označili samo inicijalima I.B, dok su neki belgijski mediji izveštavali da se zove Ibrahim Bari.

Ministar pravde Vinsent van Kukenborn napisao je na Tviteru da je policija "uhapsila više od 100 ljudi", dok je portparol policije potvrdila novinskoj agenciji AFP da je izvršeno "nekoliko" hapšenja.

Na slikama sa mesta pobune u blizini stanice Žar du Nord videlo se da je automobil kralja Filipa pogođen kamenicama i drugim predmetima dok se vozilo kretalo kroz to područje.

Izgrednici koji su bacali molotovljeve koktele takođe su zapalili policijsku stanicu, a na video snimku se vidi kako je zgrada zahvaćena plamenom. Na ostalim slikama prikazano je da su na ulicama grada zapaljene vatre.

Prepoznatljiva po registarskoj tablici "1", lokalna novinska stanica HLN javila je da se kraljev automobil "iznenada pojavio u blizini" pre nego što su kraljevi telohranitelji krenuli u akciju.

Novinska agencija EPA saopštila je da je kralj krenuo iz svoje kancelarije u Briselu do palate Laken, svoje zvanične rezidencije. Demonstranti su tražili da vlasti u subotu uveče rasvetle okolnosti oko smrti mladog Ibrahima.

Briselsko tužilaštvo saopštilo je u sredu da traži imenovanje istražnog sudije nakon smrti muškarca.

Bari je uhapšen nakon što je navodno pokušao da pobegne od policajaca koji su proveravali grupu ljudi okupljenih u centru Brisela uprkos merama uvedenim zbog kovida-19 koje ograničavaju društvena okupljanja, saopštilo je tužilaštvo.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.