IZDAT NALOG ZA HAPŠENJE DONALDA TRAMPA, SUD DONEO ODLUKU: Odluka u skladu sa ČLANOM 406!
Tramp, Foto: Profimedia

Okružni istražni sud u Rusafi u Bagdadu izdao je nalog

IZDAT NALOG ZA HAPŠENJE DONALDA TRAMPA, SUD DONEO ODLUKU: Odluka u skladu sa ČLANOM 406!

Istražni postupci će nastaviti da otkrivaju ostale učesnike

Objavljeno: 14.01.2021. 12:03h

Irački sud izdao je nalog za hapšenje Donalda Trampa nakon sastanka sa iranskim zvaničnicima.

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je nalog za hapšenje koji je izdao irački Vrhovni pravosudni savet protiv američkog predsednika Donalda Trampa najavljen nakon detaljnog praćenja Teherana i dotičnih vlasti.

Prošlog četvrtka, Okružni istražni sud u Rusafi u Bagdadu izdao je nalog za hapšenje predsednika Trampa, zbog optužbi za atentat na zamenika šefa iračkih Narodnih mobilizacionih jedinica (PMU) “Hašd al-Šabi” Abu Mahdi Al-Muhandisa i njegovih saputnika.

– Nakon što je nadležni sudija Istražnom suda Rusafe, koji je zadužen za istragu ubistva Al-Muhandisa i njegovih saputnika, zabeležio izjave tužilaca za lična prava članova njegove porodice jutros, a nakon završetka prethodnih istražnih postupaka, sudija je odlučio da izda nalog za hapšenje odlazećeg predsednika Sjedinjenih Država – navodi se u izjavi Vrhovnog sudskog saveta Iraka.

Dodao je da je “naredba doneta u skladu sa odredbama člana 406. iračkog krivičnog zakona, a istražni postupci će nastaviti da otkrivaju ostale učesnike u izvršenju ovog zločina, bilo da su Iračani ili stranci”.

Podsećanja radi, komandant iranskih snaga “Kuds”, general-major Kasem Sulejmani i Al-Muhandis ubijeni su u atentatu ispred međunarodnog aerodroma u Bagdadu 3. januara 2020. godine.

Bonus video:

(Espreso.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media