KINA: Do milijardu doza KoronaVak vakcine godišnje
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ DIEGO AZUBEL

KORONAVIRUS

KINA: Do milijardu doza KoronaVak vakcine godišnje

Istraživači u Brazilu objavili su juče nove podatke o efikasnosti vakcine, za koju postoje različite stope uspešnosti u tri zemlje u kojoj su vršena ispitivanja

Objavljeno:

Sinovak Biotek mogao bi do februara da udvostruči godišnji proizvodni kapacitet svoje KoronaVak vakcine protiv kovid-19 na milijardu doza, izjavio je danas predsedavajući te grupe Jin Veidong.

Više od sedam miliona doza vakcine KoronaVak, jedne od tri, koje je Kina uključila u svoj program hitne vakcinacije do sada su isporučene regionima, uključujući i Pekingu i provinciji Guangdong, rekao je Jin na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

I dok proizvodna linija u okviru prve faze Sinovak Lajf Sajansiz može da napraviti 500 miliona doza KoronaVaka tokom godine, još jedna proizvodna linija sa godišnjim kapacitetom od 500 miliona doza postaće operativna do februara, istakao je on.

Istraživači u Brazilu objavili su juče nove podatke o efikasnosti vakcine, za koju postoje različite stope uspešnosti u tri zemlje u kojoj su vršena ispitivanja.

- Rezultati III faze kliničkog ispitivanja dovoljni su da se dokaže da je bezbednost i efikasnost vakcine KoronaVak dobra širom sveta - rekao je Jin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.