U JAPANU TEŠKA SITUACIJA: Vanredno stanje se proglašava na još SEDAM prefektura! BORBA sa još JAČIM talasom KORONE!
Japan, ilustracija, Foto: EPA-EFE/WALLACE WOON, Ilustracija

UŽAS

U JAPANU TEŠKA SITUACIJA: Vanredno stanje se proglašava na još SEDAM prefektura! BORBA sa još JAČIM talasom KORONE!

Odluka vlade usledila je nakon što su guverneri Osake, Kjota i drugih teško pogođenih prefektura zatražžili od vlade da proglasi vanredno stanje

Objavljeno:

Japanska vlada saopštila je danas da će proširiti vanredno stanje koje je već proglasila za region Tokio prošle nedelje, na još sedam prefektura, jer se ova zemlja trenutno bori sa jačim talasom COVID 19 virusa.

Očekuje se da će premijer Jošihide Suga danas na konferenciji za štampu objaviti odluku kojom se od četvrtka u 19 sati proširuje vanredno stanje na prefekture Osaka, Kjoto, Hjogo, Fukuoka, Aiči, Gifu i Točigi, prenosi Rojters.

„Ako ne zaustavimo infekciju Covid 19 u velikim gradovima, ne možžemo zaustaviti širenje na nacionalnom nivou", rekla je ministar zdravlja Norihisa Tamura na sastanku sa savetodavnim odborom koji je danas odobrio ovaj plan.

Odluka vlade usledila je nakon što su guverneri Osake, Kjota i drugih teško pogođenih prefektura zatražžili od vlade da proglasi vanredno stanje, što lokalnim vlastima daje pravni osnov za postavljanje ograničenja za kretanje stanovnika i kontrolu rada preduzeća.

Sa ovim novim proširenjem, vanredno stanje će sada važžiti za 55 odsto od ukupno 126 miliona stanovnika Japana i trebalo bi da traje do 7. februara ,ali su mere znatno blažže od onih koje su važžile prošlog proleća, navodi agencija.

Japan je do sada zabeležžio oko 298.000 slučajeva koronavirusa i 4.192 smrtnih slučajeva tokom pandemije Covid 19.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.