STANJE U BRITANIJI SVE GORE: Otvaraju se PRIVREMENE MRTVAČNICE, nema više mesta za sve!
Ilustracija, Foto: Profimedia

crni dani za britaniju

STANJE U BRITANIJI SVE GORE: Otvaraju se PRIVREMENE MRTVAČNICE, nema više mesta za sve!

U Sariju, južno od Londona, bolničke mrtvačnice u okrugu dostigle su svojih 600 kapaciteta, pa su lokalne vlasti morale da počnu da koriste privremenu mrtvačnicu

Objavljeno:

Britanske vlasti su morali da uspostave privremene mrtvačnice u nekim oblastima nakon što je u lokalnim bolnicama ponestalo prostora zbog naglog broja smrtnih slučajeva izazvanih pandemijom kovid-19.

U Sariju, južno od Londona, bolničke mrtvačnice u okrugu dostigle su svojih 600 kapaciteta, pa su lokalne vlasti morale da počnu da koriste privremenu mrtvačnicu.

"Da bi izbegli da pacijenti koji su nažalost umrli budu ostavljeni na odeljenjima ili kao što smo videli u inostranstvu, ostavljeni u hodnicima, kada mrtvačnice dostignu svoj kapacitet, oni kontaktiraju privremenu mrtvačnicu kako bi otišli i pokupili tela“, kažu iz lokalne uprave.

Trenutno se u bivšem odeljenju Ministarstva odbrane u Lederhedu, drži oko 170 tela.

Privremena mrtvačnica, u kojoj ima prostora za 845 tela, prvi put je postavljena u aprilu tokom početka epidemije u Britaniji.

Slični objekti su postavljeni ili se postavljaju u Londonu i Kentu, takođe u jugoistočnoj Engleskoj.

Britanija je prijavila rekordne nivoe smrtnih slučajeva i novih infekcija u poslednjih nekoliko nedelja, podstaknutih novom varijantom korona virusa koja je izazvala nagli porast slučajeva, posebno u Londonu i jugoistočnoj Engleskoj, navodi Rojters.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.