LJUBAVNIK PRINCEZE DAJANE ODLUČIO DA PROGOVORI POSLE 25 GODINA: Nećete verovati ŠTA je otkrio!
Princeza Dajana, Foto: Printscreen

skinut veo tajne

LJUBAVNIK PRINCEZE DAJANE ODLUČIO DA PROGOVORI POSLE 25 GODINA: Nećete verovati ŠTA je otkrio!

Inače, Kan je Bašira upoznao u jednom pabu u društvu princeze Dajane i već od prvog susreta bio mu je prilično sumnjiv...

Objavljeno:

Hasnat Kan, kog je princeza Dajana prijateljima opisivala kao ljubav svog života, otvorio je dušu nakon 25 godina ćutanja. Tačno toliko je prošlo od spornog intervjua koji je princeza dala za BBC, a Hasnat tvrdi da je poznata TV kuća tada izmanipulisala Lejdi Di, koja je potom prerano stradala.

Bivša ljubav Dajane Spenser, kardiolog Hasnat Kan, retko je govorio o svojoj vezi s pokojnom princezom, ali nakon 25 godina ćutanja osetio je potrebu da upozori na nepravdu za koju smatra da je učinjena Dajani. Naime, poznati lekar je prvi put progovorio o čuvenom BBC-jevom intervjuu za "Panoramu" u kom je princeza Dajana uglednom novinaru Martinu Baširu otvorila dušu pred milionima gledalaca.

Kan, koji je dvogodišnju ljubavnu vezu s Dajanom započeo 1995, i pre nego što se ona službeno razvela od princa Čarlsa, tvrdi kako je tokom tog intervjua novinar Bašir izmanipulisao i iskoristio Lejdi Di, pišu na sajtu 24sata.hr.

"Jedna od njenih najatraktivnijih osobina bila je ranjivost. To je bio razlog zašto je javnost toliko privukla Dajana. Kasnije sam shvatio da je Martin naciljao tu njenu ranjivost i iskoristio je" rekao je Kan.

"Trik je bio u tome što je Bašir s BBC-ja, bio je ugledan i čak vrlo pobožan. Ali napunio joj je glavu smećem" rekao je Kan za Daily mail o novinaru s poznate televizijske kuće, koja je bila i optužena za lažiranje dokumenata kako bi obezbedila razgovor s prerano preminulom princezom.

Kako kaže ovaj kardiolog, Bašir je Dajanu uverio u to da je princ Čarls imao aferu s dadiljom svojih sinova, Tigi Ledž-Burk, što je, prema njegovom mišljenju, princezu učinilo paranoičnom.

Inače, Kan je Bašira upoznao u jednom pabu u društvu princeze Dajane i već od prvog susreta bio mu je prilično sumnjiv. Princezu je pokušao da upozori da bude oprezna.

"Gotovo od samog početka je počeo da mi postavlja najdirektnija lična pitanja o Dajani i našoj vezi - zašto se nismo venčali, kad ćemo da se venčamo. Takve stvari. Bilo je nešto u vezi s njim što mi se nije svidelo. Znao sam da postoji deo Dajane koji želi da da intervju, ali pitam se da li bi to ikada učinila da je Martin Bašir nije nagovarao" rekao je Kan.

Možda ne bi završila tragično

Legendarnom intervjuu koji je princeza Dajana dala BBC-ju mnogi pridaju negativne konotacije. Tako je bliska prijateljica princeze Dajane, Rosa Monkton ranije za Daily Mail rekla kako veruje da je BBC-jev intervju doprineo preranoj smrti princeze.

Monkton, koja je Dajanu odabrala za kumu svoje ćerke, smatra da je sporni intervju "nečasno izveden i da je verovatno promenio tok istorije", što se odnosilo na Dajaninu odluku da ona i Čarls pokrenu postupak za razvod.

"Tom odlukom Dajana je izgubila i svoju kraljevsku titulu. Da je zadržala titulu, još uvek bi bila pod zaštitom kraljevske porodice u vreme svog boravka u Parizu 31. avgusta 1997. i gotovo sigurno ne bi završila u nesposobnim rukama pijanog vozača koji je radio za Mohameda Al-Fajeda, u to vreme vlasnika Hotela Ric u kom su Dajana i njegov sin Dodi večerali" mišljenja je Monkton.

Dajanin brat Čarls Spenser uputio je oštro pismo šefu BBC-ja optužujući medij za neiskrenost. Naime, to se dogodilo nakon što se nakon interne istrage sprovedene 1996. zaključilo da na intervju nisu imali uticaja lažirani papiri, odnosno lažirani bankovni izvodi kojima je Martin Bašir pokušao da uveri Spensera da pomogne da pregovara s Dajanom oko intervjua.

(Espreso.co.rs/telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.