NJUJORK TAJMS: Dojče banka neće više poslovati s Trampom!
Donald Tramp, Foto: . EPA/Olivier Douliery / POOL

udari na sve strane

NJUJORK TAJMS: Dojče banka neće više poslovati s Trampom!

- Ostavka predsednika... u najboljem je interesu naše zemlje i američkog naroda, objavila je Signičer banka na svojoj veb stranici

Objavljeno:

Dojče banka ubuduće neće poslovati sa odlazećim predsednikom SAD Donaldom Trampom ili njegovim kompanijama zbog napada njegovih pristalica na američki Kapitol Hil, piše Njujork Tajms pozivajući se na neimenovani izvor upoznat s planovima banke.

Prema izveštaju američke Kancelarije za državnu etiku od 31. jula prošle godine i bankarskim izvorima, Dojče banka je najveći Trampov kreditor čija potraživanja iznose oko 340 miliona dolara na ime zajmova odobrenih "Tramp organizaciji", predsednikovoj krovnoj grupi koju trenutno vode njegova dva sina, prenosi Rojters pisanje njujorškog lista.

Potez Dojče banke dolazi nakon što je Signičer banka (Signature), preko koje Tramp, prema izveštaju etičke Kancelarije, obavlja plaćanja i ima račune za poslove na tržištu novca, pozvala predsednika da podnese ostavku, navodi se u tekstu.

- Ostavka predsednika... u najboljem je interesu naše zemlje i američkog naroda, objavila je Signičer banka na svojoj veb stranici.

Portparol Dojče banke odbio je danas koment na članak Njujork Tajmsa. "Tramp organizacija" nije odmah odgovorila na imejl da prokomentariše pisanje lista jer je isteklo regularno radno vreme kompanije, a kancelarija za štampu u Beloj kući nije odgovarala na telefonske pozive, dodaje Rojters.

Kristijana Rilej, šefica za poslovanje Dojče banke u SAD-u, osudila je u postu na Linkedinu prošle nedelje nasilje Trampovih pristalica 6. januara u Vašingtonu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.