SUDIJA PROMENIO ODLUKU SAMO ZBOG OVE STVARI: Lisa Montgomeri ipak neće biti pogubljena danas u SAD-u!
Lisa, drama u SAD-u, Foto: Printscreen/youtube/

ponovo izblegla egzekuciju

SUDIJA PROMENIO ODLUKU SAMO ZBOG OVE STVARI: Lisa Montgomeri ipak neće biti pogubljena danas u SAD-u!

Savezni sudija u američkoj državi Indiani zaustavio je pogubljenje Lise Montgomery koje je trebalo da bude danas, nakon što je osuđena zbog ubistva trudnice....

Objavljeno:

Montgomery je proglašena za prvu ženu koja je osuđena na smrtnu kaznu u SAD-u i koja je nakon 70 godina trebala da bude pogubljena. Sudija James Patrick Hanlon je kao obrazloženje odlaganja pogubljenja naveo dokaze koji upućuju na to da ona nije bila mentalno sposobna da razume vladino objašnjenje za njenu egzekuciju. Odluku je kasnije podržao i američki Apelacioni sud distrikta Kolumija koji su prepustili administraciji novog predsednika Joea Bidena da odluči o datumu pogubljenja ukoliko prethodno ne interveniše Vrhovni sud.

Montgomery koja je trebala da bude pogubljena smrtonosnom inekcijom osuđena je 2007. godine u Missouriju zbog otmice i ubistva Bobbie Jo Stinnett koja je tada bila u osmom mesecu trudnoće.

Nakon toga je iz njenog stomaka izvadila bebu koja je kasnije i preživela. Advokatica osuđene Kelley Henry pozdravila je sudsku odluku navodeći da je sa pravom zaustavljeno njeno izvršenje. "Mentalno stanje moje klijentkinje se pogoršava i sada ćemo iskoristiti priliku da dokažemo da je ona psihički nestabilna što ukazuje na nemogućnost pogubljenja", kazala je Henry, piše Reuters. Montgomery je trebala da bude pogubljena i u decembru prošle godine, ali je sudija okružnog suda Randolph Moss odgodio izvršenje nakon što su njeni advokati inficirani koronavirusom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/klix ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.