EVO KAKO JE VRHOVNI SUD ODGOVORIO NA TRAMPOVE MOLBE! OVO niko nije očekivao!
Foto: Profimedia

SAD I IZBORI

EVO KAKO JE VRHOVNI SUD ODGOVORIO NA TRAMPOVE MOLBE! OVO niko nije očekivao!

Nekoliko sudija izrazilo je zainteresovanost za slučaj u Pensilvaniji gde je Vrhovni sud te države odlučio da produži rok za prijem glasačkih listića pristiglih poštom za tri dana, a zbog protivljenja zakonodavca pod republičkom kontrolom.

Objavljeno:

Vrhovni sud SAD je danas formalno odbacio molbe za brzo razmatranje slučajeva koji uključuju ishod izbora u pet država koje je osvojio izabrani predsednik Džo Bajden, a koje su podneli predsednik Donald Tramp i njegovi saveznici.

U pitanju su rezultati izbora u Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu, prenosi AP.

Amerika, SAD, Američka zastava
foto: Printscreen/Youtube

Ni prethodno sudije nisu preduzele ništa u tim slučajevima pre prošlonedeljnog prebrojavanja izbornih glasova u Kongresu, što je potvrdilo Bajdenovu pobedu.

Sud bi i dalje mogao da postupa po žalbama vezanim za izbore 3. novembra kasnije ove zime ili na proleće. Nekoliko sudija izrazilo je zainteresovanost za slučaj u Pensilvaniji gde je Vrhovni sud te države odlučio da produži rok za prijem glasačkih listića pristiglih poštom za tri dana, a zbog protivljenja zakonodavca pod republičkom kontrolom.

Ali čak i kada bi sud pokrenuo slučaj povezan sa izborima, verovatno ne bi saslušao argumente do jeseni, navodi agencija

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.