POKRENUTO PITANJE O SESTRI KIM DŽONG UNA: Desilo se nešto što niko nije očekivao!
Kim Jo Džong, Foto: EPA-EFE/LUONG THAI LINH / POOL

severna koreja

POKRENUTO PITANJE O SESTRI KIM DŽONG UNA: Desilo se nešto što niko nije očekivao!

Sestra severnokorejskog lidera je 2017. godine postala tek druga žena koja je u patrijarhalnoj Severnoj Koreji ušla u eksluzivni Politibiro

Objavljeno:

Ime sestre severnokorejskog lidera Kim Džong Una ne nalazi se na novoj listi članova Politbiroa vladajuće Radničke partije, preneli su danas državni mediji i pokrenuli pitanja o njenom trenutnom statusu nakon višegodišnjeg snažnog političkog uticaja.

Na jučerašnjim izborima za članove Centralnog komiteta, na kojima su trasirani petogodišnji diplomatski, vojni i ekonomski ciljevi Severne Koreje, Kim Jo Džong se pojavljuje kao članica Centralnog komiteta, ali ne i kao članica Politbiroa, stoji u izveštaju državne agencije Severne Koreje, prenosi Rojters.

Sestra severnokorejskog lidera je 2017. godine postala tek druga žena koja je u patrijarhalnoj Severnoj Koreji ušla u eksluzivni Politibiro, nakon svoje tetke Kim Kjong Hui, a do skoro je bila druga u komandnom lancu, odmah iza svoga brata.

"Prerano je za zaključke o njenom statusu s obzirom da je Kim Jo Džong i dalje članica Centralnog komiteta. Postoji mogućnost i da je ona preuzela druge važne državne funkcije", izjavio je Lim Eul-čul, profesor severnokorejskih studija na Univerzitetu u Seulu.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.