POČEO PROCES ZA SMENU DONALDA TRAMPA! Nensi Pelosi traži da se pokrene 25. amandman!
Donald Tramp, Foto: printscreen

BURNO

POČEO PROCES ZA SMENU DONALDA TRAMPA! Nensi Pelosi traži da se pokrene 25. amandman!

Sad je na potezu Majk Pens

Objavljeno: 07:41h

Predsedavajuća Kongresa Nensi Pelosi rekla je juče da će Demokrate pokrenuti proces impičmenta (smene) protiv Donalda Trampa i pokrenuti ovaj postupak u Domu predstavnika u narednih nekoliko dana.

U pismu kokusu, Pelosi je rekla da će Demokrati danas tražiti od potpredsednika Majka Pensa da pokrene 25. amandman (o smeni predsednika SAD).

- Štiteći naš Ustav i našu demokratiju, radićemo užurbano, jer ovaj predsednik predstavlja veliku pretnju i po jedno i po drugo. Kako dani prolaze, užas napada na našu demokratiju koji je podstakao ovaj predsednik se intenzivira, i potreba za reakcijom je velika - rekla je Pelosi.

Rezolucija je usmerena ka Majku Pensu, od kojeg se traži da momentalno preuzme ovlašćenja predsednika.

- Tražimo od potpredsednika da reaguje u naredna 24 sata - rekla je Pelosi.

Ako Dom predstavnika ponovo usvoji zahtev za impičment Trampa, biće to jedinstven slučaj u istoriji Amerike, pošto se to nije ranije desilo nijednom predsedniku (prošli put glasanje nije prošlo u Senatu). Sada, međutim, situacija je drugačija, pošto su i mnogi republikanci najavili mogućnost da do smene dođe.

Pens, po svemu sudeći, neće pristati na zahtev Pelosi, ali će ga njen potez primorati da se javno izjasni po ovom pitanju.

Ako ovog puta i Senat bude glasao za smenu Trampa, to će značiti da on neće moći da se kandiduje na izborima 2024. godine, što je i konačan politički udarac za njega.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/HuffPost)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.