UHAPŠEN ROGONJA KOJI JE UPAO U KAPITOL: Policija je otkrila i ŠTA JE UNEO SA SOBOM, ovo uopšte nije naivno!
Džejk Angeli sa drugarima, Foto: Profimedia

AKCIJA

UHAPŠEN ROGONJA KOJI JE UPAO U KAPITOL: Policija je otkrila i ŠTA JE UNEO SA SOBOM, ovo uopšte nije naivno!

Predstavlja se kao "digitalni vojnik QAnona"

Objavljeno: 08:04h

Trojica pristalica Donalda Trampa, uključujući "QAnon šamana" Džejka Angelija, čije su fotografije obišle svet nakon nasilnog upada u Kapitol, uhapšeni su i optuženi, saopštilo je američko ministarstvo pravosuđa.

Džejkob Entoni Čensli, drugim imenom Džejk Angeli, go do pasa, s bizonskim rogovima na glavi, koji je privlačio fotografe i kamere postavljene svuda na Kapitolu, uhapšen je i optužen za nezakonit upad i nasilno ponašanje na Kapitolu, navodi se u saopštenju ministarstva.

- Taj čovek je imao koplje dugo dva metra s američkom zastavom privezanom ispod oštrice - ističe se u saopštenju.

U optužnici se dodaje da je on u četvrtak nazvao FBI kako bi potvrdio da je bio na Kapitolu. Rekao je da je bio "učesnik grupne akcije organizovane zajedno s drugim "rodoljubima" iz Arizone na predsednikov poziv svim "rodoljubima" da dođu u Vašington 6. januara".

Taj tridesetogodišnjak iz Arizone koji za sebe kaže da je "duhovni ratnik" i prozvao se "vukom iz Jeloustona", zapažen je na skupovima podrške Trampu u Feniksu zadnjih meseci zahvaljujući rogovima na glavi.

Predstavlja se kao "digitalni vojnik QAnona", zavereničkog pokreta za koji je Donald Tramp junak i koji na upad u Kongres gleda kao na slavodobitnu pobedu.

Adam Džonson, tridesetogodišnjak s Trampovom kapom koji se na fotografiji smeši dok odnosi stalak predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi, uhapšen je u petak na Floridi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.