Ovo su ubedljivo najgore zemlje za život stranaca! Među njima je i jedna koju Srbi baš gotive
Foto: Thinkstock

istaživanje je pokazalo

Ovo su ubedljivo najgore zemlje za život stranaca! Među njima je i jedna koju Srbi baš gotive

Među najnegostoljubivijim zemljama sveta nalaze se neke koje nikada ne biste očekivali tu da vidite!
Objavljeno:

Ekspat Insajder, godišnje istraživanje koje sprovodi Internejšns, otkrilo je najbolja i najgora mesta za život stranaca u 2016. godini. Krterijum po kojima su ocenjivane zemlje su, između ostalog, podrazumevali kvalitet života, sigurnost i lakoću smeštaja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na vrhu su Kuvajt, Saudijska Arabija i Češka, a u prvih 10 nalaze se i Danska, Švajcarska i Norveška.

Pod lakoćom smeštaja podrazumeva se i prijateljstvo na koje stranci nailaze od lokalnog stanovništva, a to podrazumeva i lakoću prikavanja na lokalnu kulturu, pronlaženje prijatelja, razumevanje jezika i sporazumevanje, kao i to koliko je domaće stanovništvo prijateljski nastrojeno prema porodicama stranaca.

U Švajcarskoj je 36 odsto stranaca ocenilo odnos prema ljudima iz inostranstva kao jako loš, dok je nešto više od 50 odsto reklo da ja teško naviknuti se na lokalnu kulturu uprkos visokom kvalitetu života.

foto: Profimedia

Nemačka i Francuska su bolje prošle, pa su se našle na 55. i 56. mestu od 67 država u kojima je istraživanje sprovedeno. Samo je 14 odsto stranaca u Francuskoj se izjasnilo kao zadovoljni prijateljskim odnosom lokalnog stanovništva, što je ispod globalnog proseka od 26 odsto.

Za Nemačku, međutim, 49 odsto stranaca da im je teško da pronađu prijatelje Nemce ili da se druže sa lokalnim stanovništvom, navodeći kao jednu od prepreka jezik.

foto: Profimedia

Među zemljama "najprijateljskim" prema strancima su i Meksiko, Kostarika i Uganda. Grčka i Kipar su se prilično popeli na "lestvici" zbog "prijateljstva lokalnog stanovništva prema strancima".

Kao najbolje destinacije za život stranaca pokazali su se Tajvan, Malta i Ekvador, zbog kvaliteta života, finansijskih indeksa i kvaliteta zdravstvene zaštite. Katar, Italija i Tanzanija označene kao najgore države za život stranaca.

(Espreso.co.rs / Independent)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.