AMBASADA SAD U BEOGRADU: Političko naselje u Kongresu SAD užasavajuće i neprihvatljivo!
Ambasada SAD u Beogradu, Foto: Beta

snažna osuda

AMBASADA SAD U BEOGRADU: Političko naselje u Kongresu SAD užasavajuće i neprihvatljivo!

"Cenimo izraze zabrinutosti građana Srbije povodom ovih akata političkog nasilja, kao i podršku SAD koju ste iskazali i ovom prilikom", navodi se u saopštenju

Objavljeno:

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je danas da je političko nasilje viđeno u Kongresu SAD neprihvatljivo i užasavajuće.

"Sramotni nasrtaj i upad u Kapitol podseća nas koliko je značajno čuvati i štititi demokratiju. Ovaj incident bi takođe trebalo da posluži i kao još jedno jasno upozorenje na zapaljivu prirodu neobuzdavanih dezinformacija, teorija zavere i laži", navodi se u saopštenju ambasade. U tekstu se dodaje da u svetu nema savršene vladavine, ali da demokratija daje najviše nade da će jedno društvo uspeti da se izbori sa svojim boljkama i "da svoje probleme reši na miran i transparentan način, kroz institucije".

"Cenimo izraze zabrinutosti građana Srbije povodom ovih akata političkog nasilja, kao i podršku SAD koju ste iskazali i ovom prilikom", navodi se u saopštenju.

U subotu su u Vašingtonu militantne pristalice odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa upale u Kongres i tada je poginulo pet osoba, a unutrašnjost zgrade je delimično oštećena.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.