SJAJNE VESTI: Fajzerova vakcina štiti I OD NOVOG SOJA KORONAVIRUSA!
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/NARONG SANGNAK

EFIKASNA

SJAJNE VESTI: Fajzerova vakcina štiti I OD NOVOG SOJA KORONAVIRUSA!

Istraživanja oktrila stepen delotvornosti Fajzerove Bioentek vakcine na novi soj koronavirusa

Objavljeno:

Prema najnovijim istraživanjima rađenih na koronavirus vakcini Fajzer, čini se da ona deluje protiv novih visoko zaraznih varijanti koronavirusa otkrivenih u Britaniji i Južnoj Africi.

Vakcina se pokazala efikasnom protiv različitih sojeva koronavirusa, uključujući one sa mutacijom N501I zbog kojih je virus još zarazniji, ukazuje nova, još uvek nerevizirana studija kompanije Fajzer i Medicinskog ogranka Univerziteta u Teksasu.

Ove mutacije su otkrivene u sojevima koji se brzo šire po Velikoj Britaniji i Južnoj Africi, a već su se prelili i u druge zemlje. „Olakšavajuće otkriće je da mutacija koja je delovala poprilično zabrinjavajuće, ne predstavlja problem", rekao je vrhunski naučnik iz Fajzera, Fil Dormicer, a citirao AP.

Iako se čini da vakcina deluje protiv svih varijanti virusa na kojima je testirana, istraživači kompanije Fajzer kažu da bi se mogao pojaviti novi soj koji bi ga učinio beskorisnim. „Dakle, sada smo testirali 16 različitih mutacija, a nijedna od njih nije zaista imala značajniji uticaj. To su dobre vesti “, izjavio je Dormicer. „To ne znači da 17. neće.“

(Espreso.co.rs/Rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.