U JEDNOJ DRŽAVI SVETA, I TO VELIKOJ, MEDIJI SU POTPUNO IGNORISALI NASILJE NA KAPITOL HILU: Pogađate o kome je reč?
Neverovatne scene u Kongresu, Foto: Profimedia

VEST DANA

U JEDNOJ DRŽAVI SVETA, I TO VELIKOJ, MEDIJI SU POTPUNO IGNORISALI NASILJE NA KAPITOL HILU: Pogađate o kome je reč?

Nemački mediji prate događaje posebnu pažnju posvećujući slikama s komentarima koji govore o haosu i neredima u Vašingtonu

Objavljeno:

Haos u SAD je glavna vest svih svetskih medija, i svuda dominiraju slike demonstranata koji su upali u zgradu Kongresa. Ruski TASS je objavio da je Tramp naredio da se trupe Nacionalne garde pošalju prema Kongresu, a Sputnik News je sve vreme doslovno uživo prenosio zbivanja u Vašingtonu bez naklonosti ili zluradosti.

Kineski mediji su većim delom prešuteli početak nemira, a onda se oglasio China Daily samo kratkom porukom preko svoje aplikacije da je došlo do zaključavanja Kapitola u Vašingtonu. Engleski servis agencije Xinhua nije do ovog trenutka objavio ni redak o protestima u glavnom gradu SAD.

Italijanska Republika prenosi da je u blizini Kapitola pronađena i improvizirana eksplozivna naprava, a ljubljansko Delo navodi da Tramp pokušava sa svojim pobornicima da promeni odluku Kongresa.

Britanski The Guardian donosi analizu sa sledećim naslovom: “Napad rulje MAGA-e (Trumpov slogan, Make America Great Again, učinimo Ameriku opet velikom) na Kapitol je Trampov napad na demokratiju učinio doslovnim”.

Nemački mediji prate događaje posebnu pažnju posvećujući slikama s komentarima koji govore o haosu i neredima u Vašingtonu.

Francuski Le Monde citira Bajdena i navodi da je američka demokratija žrtva agresije bez presedana. Turska agencija Anadolu navodi da je Pens najavio da će sudski progoniti sve koji su izazvali nered na Kapitolu. Prenose i poziv predsednika Erdogana "svim stranama" u SAD-u da budu "umerene" u svojim reakcijama na događaje.

Opšti zaključak je više nego jasan: svet je šokiran nasiljem koje je izbilo u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država, jedne od najstarijih demokratija na svetu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.