Vlada kao sultan: Erdogan već počeo sa smrtnim kaznama?
Foto: Reuters

VRAĆA TURSKU U SREDNJI VEK

Vlada kao sultan: Erdogan već počeo sa smrtnim kaznama?

Nemački mediji tvrde da "sultan" Erdogan već izvršava smrtne kazne, kao i da bi njegova vladavina mogla da ugrozi šanse Turske da se približi Evropi na dugi rok
Objavljeno: 09:24h

Kako piše Frankfurter alemajne cajtung Erdoganov lov na veštice u Turskoj se nastavlja. Na turskim univerzitetima i visokoobrazovnim institucijama proteklih nedelja je uhapšeno, otpušteno i suspendovano na hiljade naučnika, predavača i radnika u administraciji, dok Erdogan postavlja svoje rektore.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zvanično obrazloženje uvek je isto: radi se o merama protiv terorističke organizacije Fetulaha Gulena. Od jula i neuspelog pokuša puča, Erdogan je lično imenovao 17 novih rektora univerziteta.

foto: Reuters

Evropska unija saopštila je da će crvena linija biti prekoračena kada Turska uvede smrtnu kaznu. Ali, "sultan" Erdogan je sa vanrednim stanjem uveo i smrtnu kaznu. Ona se takođe i izvršava: žrtve su sloboda izražavanja, nezavisno sudstvo i nauka. Kao odgovor na neuspeli vojni puč, stotine naučnika je suspendovano, uhapšeno ili je dobilo zabranu putovanja. Univerziteti i istraživačke institucije su zatvoreni - prenosi Velt anonimnu izjavu jednog turskog naučnika.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.