OVO JE ČOVEK KOJI TRENUTNO PRIVLAČI NAJVIŠE PAŽNJE, PRVI JE GEJ MINISTAR U GRČKOJ VLADI: Poznate i PRVE REAKCIJE!
Gej ministar iz Grčke, Foto: printscreen

sva pažnja na njemu

OVO JE ČOVEK KOJI TRENUTNO PRIVLAČI NAJVIŠE PAŽNJE, PRVI JE GEJ MINISTAR U GRČKOJ VLADI: Poznate i PRVE REAKCIJE!

Harvardski diplomac, 44-godišnji politikolog, čiji su roditelji akademici i profesori univerziteta

Objavljeno: 14:33h

Premijer Kirijakos Micotakis objavio je u ponedeljak prepodne imena novih članova kabineta, u najvećoj rekonstrukciji vlade posle jula 2019. kada su došli na vlast.

Ukupno 8 članova konzervativne vlade Nove demokratije je smenjeno,ali su u najvažnijim ministarstvima ostali pouzdani saradnici premijera Micotakisa.

Najviše pažnje privukao je novi zamenik ministra za kulturu, Nikolas Jatromanolakis, poznat grčkoj javnosti kao vrhunski intelektualac koji se nije mirio sa predrasudama da mu kao deklarisanom homoseksualcu vrata visoke politike ostaju zatvorena.

Harvardski diplomac, 44-godišnji politikolog, čiji su roditelji akademici i profesori univerziteta, Nikolas Jatromanolakis, upustio se u javnu raspravu na društvenim mrežama i medijima kada se pojavila orkestrirana sumnja da li „zbog svog seksualnog opredeljenja može da se bavi visokom politikom“.

Tada je u nekoliko autorskih tekstova Jatromanolakis objavio da neće odustati posle prvog odbijenog projekta. Grčka u 21. veku ima ženu predsednicu države, koja na svojoj stranici objavljuje zastavu duginih boja i govori povodom Svetskog dana homofobije.Nije tajna da više državnih službenika na visokim pozicijama ne kriju gej orijentaciju i trenutak je da „vidljivost“ pripadnika LGBT počne da ruši barijere. Niko ne treba da bude maltretiran zbog onoga što jeste.A,maltretiranje postoji u mnogim oblastima, zaključio je Nikolas Jatromanolakis.

Od danas je pomoćnik ministra za savremenu kulturu.

Prve reakcije umetničkih krugova su veoma pozitivne,a primio je mnogo čestitki putem društvenih mreža.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.