ISPALJENE RAKETE, POČINJE VELIKA OSVETA ZA SULEJMANIJA: Ovako će Iran udariti na Ameriku! (VIDEO)
Ranije ove nedelje, SAD su rasporedile svoje bombardere B-52 u Persijski zaliv, Foto: Printscreen

opasno!

ISPALJENE RAKETE, POČINJE VELIKA OSVETA ZA SULEJMANIJA: Ovako će Iran udariti na Ameriku! (VIDEO)

Video je nazvan "Velika osveta", što se poklapa sa godišnjicom Sulejmanijevog ubistva od strane američkih oružanih snaga 3. januara 2020. godine

Objavljeno:

Iranska propaganda radi punom parom uoči obeležavanja godišnjice američkog atentata na lidera iranskih snaga "Kuds" Kasema Sulejmanija koji se dogodio u Bagdadu 3. januara 2020. godine.

Dan pre prve godišnjice atentata na komandanta snaga "Kuds", general-majora Kasema Sulejmanija, Iran je objavio video snimak na kojem se vidi kako njihove snage napadaju američku bazu.

Video je nazvan "Velika osveta", što se poklapa sa godišnjicom Sulejmanijevog ubistva od strane američkih oružanih snaga 3. januara 2020. godine.

Video započinje sa nekoliko projektila koji su krenuli prema američkoj bazi u nepoznatom području, dok se vidi kako se nekoliko ptica napada tamošnje američke snage. Na ovom simuliranom video snimku koji je podeljen 2. januara 2021. godine, ptice su napale američke snage dok se dim širio iz nekoliko delova baze.

SAD još nisu odgovorile na ovu video animaciju za koju je rečeno da je podeljena na nekoliko platformi društvenih medija, uključujući brojne iranske kanale Telegrama.

Tokom poslednjih mesec dana, SAD i Iran su međusobno razmenili niz pretnji i upozorenja, pri čemu su obe države jedna drugu optuživale za sve veće napetosti u regionu Persijskog zaliva.

Ranije ove nedelje, SAD su rasporedile svoje bombardere B-52 u Persijski zaliv, što je, kako se izveštava, bilo snažno odvraćanje i poruka Iranu o tome da se suzdrži od napada na bilo koje američke snage u regionu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.