DA LI JE PUTIN OTPEVAO SVOJE NA ČELU RUSIJE?! Ovo je ozbiljno, vladavina mu je POD ZNAKOM PITANJA!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

DRŽAVNA DUMA

DA LI JE PUTIN OTPEVAO SVOJE NA ČELU RUSIJE?! Ovo je ozbiljno, vladavina mu je POD ZNAKOM PITANJA!

Dokument će biti razmotren na plenarnom zasedanju Državne dume 23. decembra

Objavljeno: 21:47h

Zakonodavni odbor Državne dume preporučio je Donjem domu parlamenta da u prvom čitanju usvoji nacrt zakona koji, između ostalog, daje pravo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da se ponovo kandiduje na predsedničkim izborima, saopštio je zamenik predsednika odbora Mihail Romanov.

Dokument će biti razmotren na plenarnom zasedanju Državne dume 23. decembra.

Reč je o nacrtu zakona koji su predložili poslanici Državne dume Pavel Krašenjinikov, Olga Savastjanova, kao i član Saveta federacije Andrej Klišas.

U skladu sa članom 81. Ustava Rusije „O izborima za predsednika Rusije“ navodi se da za lidera države „može biti izabran državljanin Rusije ne mlađi od 35 godina, koji stalno boravi u zemlji najmanje 25 godina, koji nema i nije nikad imao državljanstvo druge zemlje, dozvolu boravka ili drugi dokument“.

Odredba Ustava Rusije, „koja ograničava broj mandata tokom kojih jedna osoba može vršiti dužnost predsednika Rusije odnosi se na lice koje je vršilo ili vrši dužnost predsednika Rusije, ne uzimajući u obzir broj mandata tokom kojih je obavljao ili obavlja tu dužnost u momentu stupanja na snagu izmene Ustava Rusije, koja unosi odgovarajuće ograničenje i ne isključuje mogućnost da on obavlja funkciju predsednika tokom perioda koje dopušta navedena odredba“, navodi se u dokumentu.

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.