PENZIONERKA ŽIVELA SA 5 ČEHOSLOVAČKIH VUČJAKA: Njena ĆERKA ju je pronašla RASKOMADANU!
Apeluje se na istrebeljenje ove, danas sve popularnije, ukrštene rase, Foto: Printscreen/facebook

STRAVIČNO

PENZIONERKA ŽIVELA SA 5 ČEHOSLOVAČKIH VUČJAKA: Njena ĆERKA ju je pronašla RASKOMADANU!

Vukovi-psi nikada pre nisu pokazivali znakove agresije

Objavljeno:

Marijanđela Zafino (74), pronađena mrtva u svom stanu, nakon što su je na smrt izujedali sopstveni psi rase čehoslovački vučji pas.

Naime, ova ukrštena rasa nemačkog ovčara i divljeg vuka, ljudski je eksperiment i sve je popularnija u svetu od sredine pedesetih. Kako su fizičke karakteristike ove rase naklonjene divljnem vuku, dokazano je njegovo manje agresivno ponašanje, visoka inteligencija i zahtevno treniranje.

Njegova pojava poslednjih decenija u Italiji je legalizovana, a lokalni policajac Masimo Penz navodi da Marijanđelini vučijaci Ares, Ejlin, Artu, Aragorn i Apače nikada pre nisu pokazivali agresivno ponašanje, premda komšije sugerišu da su "psi živeli na veoma malom prostoru", što je u suprotnosti sa njegovim potrebama.

"Ne preporučuju se porodicama sa decom, kao ni onima koji ne mogu da im pruže veliki prostor za trening i trčanje; ja sam mog dao na usvajanje profesionalnim trenerima nakon 18 meseci", izjavljuje Fabricio Ronaldinjo koji upozorava na predatorski instinkt ovog psa-vuka, i savetuje da je najbolje rešenje kastracija svih Čehoslovačkih pasa čime bi se njegova, veštački stvorena rasa, konačno istrebila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Yahoo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.