SVET JE NA NOGAMA: Engleska bi mogla da bude na crnoj listi zbog novog soja virusa
Engleska, Foto: EPA/Ashley Crowden

javili

SVET JE NA NOGAMA: Engleska bi mogla da bude na crnoj listi zbog novog soja virusa

Nemačka planira da uvede restrikcije na letove ka i iz Britanije i Južnoafričke Republike nakon što su dve zemlje registrovale novi, zarazniji soj virusa korona, rekao je portparol Vlade

Objavljeno:

Portparol je naveo da Vlada radi na novim putnim propisima i u kontaktu je sa partnerima u EU.

Kako javlja "Skaj njuz", nova varijanta virusa korona, koja je 70 odsto zaraznija od prvobitne varijante, registrovana je u svim delovima Velike Britanije osim u Severnoj Irskoj.

Doktor Suzan Hopkins iz Agencije za javno zdravlje Engleske rekla je da je taj soj mahom koncentrisan u Londonu i na jugoistoku Engleske.

Karantin za ulazak u Bugarsku

Iz ministarstva zdravstva Bugarske danas je najavljeno da se, zbog pojave novog soja korona virusa, uvode nove restriktivne mere za sve putnike koji dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Naredbu o uvođenju obaveznog 10-dnevnog karantina za sve putnike koji dolaze iz Velike Britanije i Severne Irske, uključujući i državljane Bugarske, izdao je bugarski ministar zdravstva Kostadin Angelov, prenosi BTA.

Nove restrikcije su odgovor na pojavu novog soja korona virusa, registrovanog u Velikoj Britaniji, za koji se tvrdi da je zarazniji i da se brže širi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.