Neverovatno brutalno: Ovo je Sajdnaja, najgori zatvor na svetu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

užasi asadovog kazamata

Neverovatno brutalno: Ovo je Sajdnaja, najgori zatvor na svetu! (FOTO) (VIDEO)

Premlaćivanje i nehumani uslovi samo su početak horora koji proživljavaju zatvorenici zloglasng sirijskg vojnog zatvora Sajdnaja
Objavljeno: 14:55h

Pravi primer okrutnosti i, po mnogima, najgori zatvor na svetu je ozloglašeni sirijski vojni zatvor Sajdnaja. Organizacija Amnesti Internešenel ispitala je 65 bivših zatvorenika tog zatvora kako bi saznali sve pojedinosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mučenja, smrt i bolesti u zatvoru otkrivaju zločine koje svakodnevno vrše pripadnici vladinih oružanih i policijskih snaga. Amnesti procenjuje da je u zatvoru, od početka rata u Siriji u martu 2011, umrlo 17.723 ljudi. To znači da u njemu u proseku umre oko 300 ljudi mesečno. Ta organizacija tvrdi da cilj zatvora nije kažnjavanje, već isključivo mučenje ljudi.

foto: Youtube printscreen

- Mučenja i silovanja su svakodnevna - rekao je jedan od nekadašnjih zatvorenika, advokat Salam Otman iz Alepa koji je proveo skoro dve i po godine u Sajdnaji zbog organizovanja mirnih protesta. On otkriva da čuvari već pri samom ulasku premlaćuju zatvorenike kao dobrodošlicu. To čine rukama, kablovima, šipkama i žicama.

foto: Youtube printscreen

Premlaćivanja su brutalna, traju po nekoliko sati i smatraju se dnevnim ritualom. Neki od zatvorenika umiru i zbog lakših povreda, poput posekotina, jer ne postoji nikakva medicinska pomoć koja bi sprečila infekcije. Nakon smrti, cimeri iz zatvorske ćelije ponekad su prisiljeni da provedu dan ili dva sa mrtvacem u sobi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.