NESLUĆENI PROBLEMI ZA TRAMPA! Svete mu se PREKO PORODICE
Tramp, Foto: Printscreen/Youtube/Daily News Videos

amrika

NESLUĆENI PROBLEMI ZA TRAMPA! Svete mu se PREKO PORODICE

Ministrastvo pravde SAD nadziralo advokata Trampovog zeta

Objavljeno:

Bivši Trampov prikupljač sredstava Eliot Brojdi i istaknuti advokat Ejb Louel nalaze se među ljudima koje je Ministarstvo pravde nadziralo zbog njihove uloge u navodnom podmićivanju radi dobijanja predsedničkog pomilovanja za osuđenog prestupnika, saopštili su danas njihovi advokati.

Louelov advokat Rejd Vajngarten rekao je da njegov klijent nikada nije bio meta ili subjekt u istrazi Ministarstva pravde, dok je Brojdijev advokat Viiijam Birk rekao da njegov klijent nije pod istragom i da nije optužen ni za šta, prenosi Rojters.

U istrazi čiji status nije jasan niko nije optužen.

O ulozi Louela i Brojdija prvi put je juče pisao Njujork Tajms.

Savezni sudija objavio je u utorak redigovani dokument koji je otkrio da je Ministarstvo pravde dobilo potencijalne dokaze o šemi podmićivanja u kojem bi neko pružio značajan politički doprinos u zamenu za predsedničko pomilovanje ili odricanje od kazne.

Sudski dokumenti nisu otkrili detalje navodnog zločina niti identitet umešanih.

Njujork Tajms je izvestio da su napori za osiguranje pomilovanja bili usredsređeni na psihologa Hjua Barasa, koji je 2014. godine osuđen zbog utaje poreza i nepravilnog potraživanja naknada socijalnog osiguranja.

Luelov advokat potvrdio je Rojtersu da je Louel, ugledni advokat koji je zastupao klijente visokog profila, uključujuci Trampovog zeta Džareda Kušnera, zastupao Barasa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.