NAJNOVIJA VEST! Hitno se oglasio predsednik Kine, Si Djinping
Đinping, Foto: Reuters

saopštenje

NAJNOVIJA VEST! Hitno se oglasio predsednik Kine, Si Djinping

Dalji napori u smanjenju siromaštva samo u Kini urodili plodom...

Objavljeno:

Predsednik Kine Si Djinping rekao je da je Kina postigla izuzetna dostignuća u iskorenjivanju apsolutnog siromaštva i da je potrebno uložiti više napora kako bi se ta postignuća učvrstila.

Si je to rekao juče na sastanku Stalnog komiteta Politbiroa CK KPK-a, više od nedelju dana nakon što je poslednjih devet siromašnih okruga u Kini uspelo da se izbori protiv siromaštva.

Pozivajući se na procenu nezavisnih agencija, vlasti na kineskom jugozapadu u provinciji Guidžou navele su da je ukupna učestalost siromaštva u devet okruga u provinciji smanjena na nulu, a stopa zadovoljstva lokalnog stanovništva iznosi preko 99 procenata.

Provincijska kancelarija za smanjenje i razvoj siromaštva saopštila je da je prosečan godišnji neto prihod siromašnih u ovih devet okruga porastao na 11.487 juana (oko 1.740 američkih dolara), što je znatno iznad 4.000 juana (oko 609 američkih dolara) koliko je bilo postavljeno kao cilj ove godine.

Guidžou je poslednji region koji je eliminisao apsolutno siromaštvo. Pre te provincije to su uradili i Junan, Sindjijang, Ningsija, Sičuan, Guangsi i Gansu.

Si je pozdravio te izuzetne znakove napretka u radu na ublažavanju siromaštva, jer je Kina izvukla iz siromaštva ukupno skoro 100 miliona ljudi.

Kina je mobilisala resurse širom zemlje i vodila najveću kampanju za smanjenje siromaštva u ljudskoj istoriji, a zemlja je sada iskorenila apsolutno siromaštvo i postigla cilj u zadatom vremenskom okviru.

Ono što stoji iza rata protiv siromaštva je filozofija usmerena na ljude, naglasio je Si, čiji je cilj poboljšavanje kvaliteta života ljudi.

Pored toga, Si je upozorio na opasnost od povratka ruralnih područja u siromaštvo, pozivajući zvaničnike na svim nivoima da nastave sa ulaganjem napora za smanjenje siromaštva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.