NEĆETE VEROVATI ŠTA JE KURC IZJAVIO: Prvo je rekao nešto lepo o Balkanu, a onda je pobesneo zbog Hrvatske!
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, Foto: Beta/Miloš Miškov

stav

NEĆETE VEROVATI ŠTA JE KURC IZJAVIO: Prvo je rekao nešto lepo o Balkanu, a onda je pobesneo zbog Hrvatske!

Svi koji me poznaju znaju koliko sam vezan za Balkan, naglasio je Kurc, dok je ostatak Austrije ljut, najviše na Hrvatsku

Objavljeno:

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc reagovao je na kritike na njegov račun zbog izjave da su povratnici sa odmora uneli korona virus posle leta u Austriju i poručio da svi koji ga poznaju znaju koliko je vezan za Zapadni Balkan.

Kurc je, u izjavi dnevnicima iz austrijske pokrajine Forarlberg, odbacio tvrdnju njegovog koalicionog partnera, lidera Zelenih i vicekancelara Vernera Koglera, da je bio nedovoljno pažljiv u prenošenju ograničenja za ulazak u zemlju tokom božićnih praznika.

Tvrdnje da ima nešto protiv Balkana su, prema njegovim rečima apsurdne.

Podsetio je da se za vreme njegovog mandata kao šefa austrijske diplomatije borio za pristupanje država Zapadnog Balkana.

"Uz to Zapadni Balkan je region koji sam najčešće posetio. Imam mnoge prijatelje poreklom iz tog regiona i imam prijateljske odnose sa tamošnjim šefovima vlada", objasnio je Kurc, dodajući da je uopšte tesno povezan sa tim regionom.

Međutim, kako je dodao, kao što je viđeno tokom prošle zime u Išglu da su pre ski žurke bile problem, tako se tokom leta videlo da je jedna trećina zaraze povećana sa povratnicima sa odmora, a većina se vratila sa Zapadnog Balkana i Hrvatske.

Iz toga, naglašava, povučene su pouke zbog kojih su uvedena ograničenja za ulazak u zemlju tokom božićnih praznika.

Ukazao je da ta mera pogađa i Austrijance koji žive u inostranstvu a žele da dođu za božićne praznike u Austriju, kao i sve ljude koji rado putuju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.