GOSPODINE KANCELARU, TO NIJE TAČNO! Veliki BLAM neiskusnog Kurca o kom bruji svet!
Kurc, Foto: Zorana Jevtić

kurc se žešće prevario

GOSPODINE KANCELARU, TO NIJE TAČNO! Veliki BLAM neiskusnog Kurca o kom bruji svet!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc povukao je na televiziji svoju tvrdnju da su imigranti sa Zapadnog Balkana odgovorni za skok broja zaraženih u Austriji

Objavljeno: 15:45h

To se desilo nakon što ga je voditelj prekinuo rečima: "Gospodine kancelaru, nerado vas prekidam, ali to nije tačno".

Kurc je došao u televiziju na intervju kako bi u živom prenosu opravdao nova stroga ograničenja tokom zimskih praznika, koja je njegova vlada juče usvojila, piše danas nemački list "Špigel".

Kancelar je mere, koje predvidjaju i strog režim putovanja i desetodnevni karantin, juče predstavio na konferenciji za novinare, i tom prilikom rekao da su infekciju u Austriju ponovo uneli povratnici "koji su proveli leto u zemljama iz kojih potiču" i kao odgovorne posebno izdvojio povratnike sa Zapadnog Balkana.

Brojni austrijski mediji i korisnici društvenih mreža kancelaru su prebacili da je tom izjavom imigrante "stigmatizirao kao žrtvene jarce", na šta se nadovezao i moderator intervjua, koji je kancelaru predočio da mnogi gradjani njegovu tvrdnju smatraju "nečuvenom" i da činjenice govore da se 70 odsto zaraza odigralo u samoj Austriji.

Kancelar Kurc pokušao je da se izvuče rečima da nije spominjao nacionalnost putnika, ali ga je voditelj, zamenik glavnog urnika ORF-a, prekinuo.

Kada je Kurc zatim zamolio da nastavi, voditelj je odgovorio: "Molim vas nemojte, pošto ono što upravo govorite, nije tačno".

Moderator je ponovio da je Kurc izričito mislio na strance koji žve u Austriji, a zatim od reči do reči citirao njegovu izjavu sa konferencije za novinare, piše Špigel.

Na kraju je austrijski kancelar morao skrušeno da prizna da je to tačno, i dodao da je u stvari mislio na proteklo leto, kada je trećina infekcija mogla da se pripiše povratnicima sa putovanja, od kojih je veliki deo boravio na Balkanu, piše hamburški list.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.