VELIKA TRAGEDIJA, KORONA SE RAŠIRILA MEĐU DIPLOMATAMA: Sve je krenulo od njega, PREMINUO JE!
Korona među zvaničnicima, Foto: printscreen

Sinvar

VELIKA TRAGEDIJA, KORONA SE RAŠIRILA MEĐU DIPLOMATAMA: Sve je krenulo od njega, PREMINUO JE!

Vodja Hamasa u pojasu Gaze testiran pozitivno na korona virus

Objavljeno:

Lider Hamasa u pojasu Gaze Jahja Sivnar testiran je pozitivno na Kovid-19 koji se brzo širi na palestinskoj teritoriji, saopštila je danas ta ekstremitička islamska organizacija.

"Jahja Sinvar, vodja političkog biroa Hamasa u pojasu Gaze testiran je danas pozitivno na korona virus. On je dobrog zdravlja i radi kao i obično ali u izolaciji", izjavio je za Frans pres Hazem Kasem, portparol Hamasa.

Još nekolicina visokih zvaničnika Hamasa je takodje testirana pozitivno na korona virus, uključujući zamenika vodje Saleha al Arurija, člana političkog biroa Fathija Hamada i direktora za medjunarodne odnose Musu Abu Marzuka, navode izraelski mediji.

Frans pres podseća da je Saeb Erekat generalni sekretar Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) preminuo u novembru u bolnici u Jerusalimu pošto se zarazio korona virusom.

Vest da je Jahja Sinvar inficiran objavljena je u vreme kada se pojas Gaze suočava sa vrhuncem zaraze.

Ta mala gusto naseljana teritorija sa dva miliona stanovnika koja je pod blokadom Izraela zatvorila svoje granice na početku pandemije.

Ulazak u pojas je bio dozvoljen samo nakon tri nedelje provedene u centrima za izolaciju.

Do sredine avgusta u Gazi je zabeleženo samo sto slučajeva zaraze ali u poslednje dve nedelje situacija se pogoršala i na toj teritoriji sada ima 21.461 identifikovan slučaj, a preminulo je 111 ljudi.

Svakodnevno se beleži 700 do 800 novih slučajeva zaraze.

Još prošle nedelje je upozoreno da situacija izmiče kontroli.

Direktor jedne privatne bolnice u Gazi Mahmud al Kazindar je rekao da je broj kreveta u jedinicama intenzivne nege vrlo ograničen, a da nedostaju i lekovi, te da će se u slučaju povećanja slučajeva zaraze morati odlučivati izmedju nege za starije ili mlade ljude kao i pacijente obolelih od drugih bolesti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.