POLICAJAC BIBER SPREJOM POPRSKAO POSLANICU U LICE!!! Kakav skandal u evropskoj zemlji
Policija/ilustracija, Foto: Twitter

napad policajca

POLICAJAC BIBER SPREJOM POPRSKAO POSLANICU U LICE!!! Kakav skandal u evropskoj zemlji

Portparol varšavske policije Silvester Marčak u početku priznao da je upotreba bibera spreja protiv poslanica izgledala "šokantno".

Objavljeno:

Poljska policija saopštila je u nedelju da je policajac, koji je tokom protesta u Varšavi biber sprejem poprskao u lice članicu parlamenta, verovatno to učinio jer je njen pokušaj da se legitimiše doživeo kao pretnju.

Policajac je opozicionu poslanicu levog centra Barbaru Novacku, poprskao u lice dok mu je pružala svoju poslaničku legitimaciju.

Incident se dogodio tokom protesta u subotu u glavnom gradu Varšave protiv restriktivne sudske presude o abortusu, prenosi AP.

Portparol varšavske policije Silvester Marčak u početku priznao da je upotreba bibera spreja protiv poslanica izgledala "šokantno".

Međutim, kasnije je policija na Tviteru objavila video zapise o incidentu. Rekli su da je Novacka ignorisala pozive da se udalji od policije i sugerisali da je njen gest, dok je policajcu prinosila identifikaciju, mogao da deluje preteće.

"Osoba koja je, uprkos pozivima da se udalji od policijske formacije, namerno nastavlja da prilazi i iznenada pruža ruku s predmetom ispred lica policajca, može se shvatiti kao pretnja", navela je policija na Tviteru.

Novacka je bila jedan od nekoliko poslanika koji su prisustvovali protestu kako bi nadgledali događaje nakon što je policija upotrebila silu i suzavac protiv demonstranata na drugim nedavnim demonstracijama.

Novacka je policijsko ponašanje opisala kao "nepotrebno i nesrazmerno".

"Tako se u Poljskoj tretiraju žene koje se bore za svoja prava", rekla je Novacka.

Protesti zbog novog poljskog zakona o pobačaju započeli su kada je Ustavni sud pod uticajem desničarske vladajuće stranke 22. oktobra zabranio namerne pobačaje fetusa sa urođenim oštećenjima, čak i kada fetus nema šanse za opstanak po rođenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.