UMRO JEDAN OD NAJGENIJALNIJIH BIZNISMENA NA SVETU: Sa 24 je postao MULTIMILIONER, imao je samo 46 godina!
Uzrok smrti još uvek nije poznat, Foto: Printscreen Youtube

tragedija

UMRO JEDAN OD NAJGENIJALNIJIH BIZNISMENA NA SVETU: Sa 24 je postao MULTIMILIONER, imao je samo 46 godina!

Vest o njegovoj smrti objavljena je u petak uveče, a kasnije je i potvrđena tako što je kompanija Zapos na svojoj početnoj stranici odala počast svom bivšem izvršnom direktoru.

Objavljeno:

Istaknuti biznismen Toni Hsieh, zaslužan za pomoć u transformaciji centra Las Vegasa u ono što je danas, preminuo je u svojoj 46. godini. Bio je jedan od osnivača kompanije Zapos, koju je pre više od jedne decenije otkupio Amazon za neverovatnih 1,2 milijardu dolara.

Vest o njegovoj smrti objavljena je u petak uveče, a kasnije je i potvrđena tako što je kompanija Zapos na svojoj početnoj stranici odala počast svom bivšem izvršnom direktoru. Uzrok smrti još uvek nije poznat.

''Svet je izgubio ogromnog vizionara i neverovatno ljudsko biće'', izjavio je trenutni izvršni direktor Zaposa Kedar Deshpande. ''Toni je odigrao jako važnu ulogu u unapređenju Zaposovog biznisa''.

Pre pokretanja Zaposla i posla sa cipelama i odećom, ovaj diplomac sa Harvarda bio je i jedan od osnivača reklamnog startapa pod nazivom ''LinksExchange''. Ova firma prodata je Majrosoftu 1998. godine za 256 miliona dolara, kada je Toni imao svega 24. godine.

Pored prodaje Zaposa Amazonu, pokojni tehnološki biznismen ostaće upamćen i po projektu koji je pomogao revitalizaciju centra Las Vegasa ulaganjem u projekte i ljude. Inicijativa je izdvojila i uložila 350 miliona donara, pomažući u stvaranju više od 165 novih preduzeća i preko 1000 novih radnih mesta.

Lokalni biznismeni i zvaničnici izrazili su saučešće Tonijevoj porodici, pohvalivši njegovo učešće u promeni strukture Las Vegasa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.