PUTINOVA BAKA JE DIVNA I VEOMA ZANIMLJIVA: Štrika, ali ne bez razloga, ovo joj je glavni MOTIV!
Baka jutjuberka, Foto: printscreen

putin je odlikovao

PUTINOVA BAKA JE DIVNA I VEOMA ZANIMLJIVA: Štrika, ali ne bez razloga, ovo joj je glavni MOTIV!

Iako ima već 98 godina, Zinaida Korneva, ponovo je pokazala šta znači biti heroj

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovao je rusku veteranku iz Drugog svetskog rata za prikupljanje sredstava za podršku porodicama lekara koji su umrli od koronavirusa, prema vladinoj uredbi objavljenoj u ponedeljak.

Iako ima već 98 godina, Zinaida Korneva, ponovo je pokazala šta znači biti heroj.

Dodeljeno joj je priznanje za dobrotvorni rad i „veliki doprinos u dobrotvornim i javnnim aktivnostima“, navodi se u uredbi o odlikovanju.

Baka Zinaida je u aprilu, u jeku prvog talasa pandemije koronavirusa, inspirisana britanskim ratnim veteranom Tom Murom (100) koji je pešačeći po svojoj bašti prikupio sredstva za borbu protiv virusa, pokrenula svoj Jutjub kanal.

Tako je postala najstarija Jutjuberka koja je na svom kanalu prepričavala svakodnevno iskustva kao vojnika Crvene armije.

Za dva meseca je ova super baka, rođena u Sankt Peterburgu, prikupila više od 4,5 miliona rubalja (oko 60.000 dolara) koje je podelila na 151 porodicu lekara koji su boreći se protiv korone izgubili život.

Prema zvaničnim podacima u Rusiji je oko 258 mdicinara izgubilo bitku sa virusom, dok bi realan broj mogao biti višestruko veći.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.