NAJNOVIJA VEST STIŽE IZ RUSIJE: Tiče se VAKCINE!
Vakcina, ilustracija, Foto: EPA-EFE/ RONALD WITTEK

rusija

NAJNOVIJA VEST STIŽE IZ RUSIJE: Tiče se VAKCINE!

Masovna vakcinacija najverovatnije pre kraja godine

Objavljeno: 26.11.2020. 15:38h

Masovna vakcinacija u Rusiji trebalo bi da počne pre kraja ove godine, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i objasnio da će imunizacija protiv kovid-19 biti sprovedena u fazama, a u obzir će biti uzete geografske pojedinosti zemlje.

Još uvek ne možemo tačno da potvrdimo kada će vakcinacija početi, ali se očekuje da bi to trebalo da desi pre Nove godine, rekao je Peskov.

On je naglasio da će vakcinacija protiv kovid-19 biti na dobrovoljnoj osnovi, kako prenosi TAS S.

Imunizacija protiv kovid-19 biće sprovedena u etapama, a u obzir će biti uzeti geografija zemlje i pojedinosti o skladištenju različitih supstanci, istakao je Peskov.

Zadatak nadležnih će biti da te faze ograniči na minimum i da što je brže moguće omogući da vakcinu prime svi one koji to žele, rekao je portparol Kremlja.

Peskov je istakao da je Kremlj svestan činjenice da se neke farmaceutske kompanije u Rusiji suočavaju sa problemom pokretanja proizvodnje vakcine.

Situacija je različita u svakoj kompaniji - neke od njih imaju problem sa nabavkom neophodne opreme, neke ne, rekao je Peskov i napomenuo da postoji nekoliko proizvođača vakcine, a ne samo jedan.

To je apsolutno normalan proces, neke kompanije su uspešnije od drugih, istakao je portparol Kremlja i dodao da se povećava broj bioreaktora neophodnih za proizvodnju druge komponente vakcine.

Peskov nije odgovorio na pitanje koliko će doza biti proizvedeno do kraja godine. On je rekao da je za ovo pitanje zaduženo Ministarstvo za industriju i trgovinu.

Bonus video:

(Espreso.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media