U ITALIJI NAJGORA SITUACIJA ŠTO SE TIČE KORONE: Podaci su STRAVIČNI
Korona u Italiji, Foto: EPA/Angelo Carconi

italija

U ITALIJI NAJGORA SITUACIJA ŠTO SE TIČE KORONE: Podaci su STRAVIČNI

Opet raste broj zaraženih koronom i preminulih

Objavljeno:

U poslednja 24 sata u Italiji je porastao broj novih slučajeva zaraze kovidom-19, prijavljeno je 23.000 slučajeva više nego prehodnog dana, a broj preminulih je 853, što je porast od 200 osoba u odnosu na dan ranije, piše "Fanpejdz".

Prema podacima civilne zaštite, u Italiji je trenutno milion i 455 hiljada osoba zaraženo korona virusom, a ukupan broj preminulih od početka pandemije je dostigao broj od 51.306.

Ministarstvo za zdravstvo potvrdilo je da ostaju na snazi strože anti-kovid mere ograničenja u četiri regije, koje su prema uredbi vlade na snazi od 10. novembra.

U tim regijama mere ograničenja su veoma slične totalnom zatvaranju, a uvedene su jer je prema parametrima na osnovu kojih se procenjuje epidemiološka situacija, u tim regijama stanje najteže.

Jedna od tih regija je Lombardija, koja je postojano na prvom mestu po broju zaraženih, već danima sa više od pet hiljada novih slučajeva infekcije dnevno.

List podseća da je Lombardija u prvom talasu pandemije bila epicentar zaraze i tragični šampion po broju inficiranih i umrlih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.